На Волині виявили оборудку із 200 тоннами гуманітарної допомоги

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині виявили оборудку із 200 тоннами гуманітарної допомоги
image
Оля Коновалова / 09.06.2022 / 0 Коментарів

Волинські митники виявили оборудки із 208 тоннами харчів для дорослих, дітей і тварин, які ввезли як гуманітарну допомогу через МАПП "Ягодин".

Про це повідомляє Волинська митниця у фейсбуці.

Волинська митниця надіслала слідчим поліції повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки злочину, разом із матеріалами перевірки декларацій про визнання товару гуманітарною допомогою.

У ході цієї перевірки встановлено, що впродовж березня - травня цього року 7 волинських автоперевізників на замовлення рівненської організації здійснили 17 рейсів до Нідерландів. Від тамтешнього донора вони отримали загалом 208 тонн допомоги у вигляді продуктів харчування, тваринних кормів, сухих сумішей та засобів гігієни для дітей. Вартість товару становить майже 9 млн грн.

У спрощених митних деклараціях про його визнання гуманітарною допомогою вказувався один і той же благодійник, однак різні отримувачі та місця фактичної доставки. На офіційні запити фахівців управління боротьби з контрабандою щодо підтвердження або спростування фактів, нідерландський донор підтвердив свою благодійну діяльність, а зазначені у деклараціях отримувачі відповіли, що "не володіють інформацією про отримання вантажів гуманітарної допомоги від цього відправника".

Отож, тепер слово - за слідчими, що покликані розібратись у деталях справи.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *