На Волині зафіксували 15 випадків кашлюка: у яких районах

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині зафіксували 15 випадків кашлюка: у яких районах
image
Назар Тарадюк / 07.03.2023 / 0 Коментарів

У Луцькому та Камінь-Каширському районах 15 випадків інфекційного кашлюка зафіксували від початку року.

Про це повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб. Торік, кажуть епідеміологи, було всього два підтверджені випадки. У 2021-2020 роках – жодного.

Наразі відомо про чотири сімейних вогнища кашлюка, де двоє і більше хворих в одній родині. Хворобу фіксують в Луцькому та Камінь-Каширському районах.

Працівники центру контролю та профілактики хвороб розпочали епідрозслідування. Зокрема, встановлюють коло людей, які контактували з недужими.

Довідково: кашлюк – вкрай заразне захворювання дихальних шляхів. Найбільш характерною ознакою кашлюка є затяжний кашель. Хвороба легко поширюється від людини до людини повітряно-крапельним шляхом. Приблизно у кожної десятої дитини, яка захворіла на кашлюк, розвивається запалення легень, у кожного 50-го виникають судоми (у 3% немовлят). Пік смертності від кашлюка припадає на вік до 1 року.

Нагадаємо, на Волині від менінгококової 16 лютого інфекції помер 17-річний підліток. Це перший випадок хвороби від початку 2023 року. Наприкінці лютого епідеміологи повідомили, що виявили хворобу ще у двох людей.

В області також триває спалах вірусного паротиту. В Луцькому районі занедужали шестеро членів однієї родини. Згодом занедужали ще шестеро учнів одного з навчальних закладів.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *