На Волині затримали нахабних лісокрадів

image
/ 02.09.2021 / 0 Коментарів

На місці масштабної самовільної порубки була вантажівка з деревиною та безпосередньо ще велася рубка,

Зафіксували факт працівники державної лісової охорони ДП «Турійське ЛГ» сьогодні у Ружинському лісництві, - повідомляє пресслужба Волинського ОУЛМГ.

Незаконну заготівлю деревини чоловіки здійснювали без документів. Аргументують, що мають дозволи на проведення таких робіт на самосівних землях громади.

У результаті перевірок встановлено, що рубку здійснили в тому числі на території держлісфонду – згідно з таксаційними даними, з 2000 року територія належить до ДП «Турійське ЛГ».

Вже встановлено самовільну порубку 107 дерев на площі 0,3 га, що в межах держлісфонду.

Слідство ще триває. Встановлюються збитки.

Ситуація кричуща не лише через факт та масштаби самовільної порубки. Вражає те, що в області все частіше трапляються випадки фактичного вирубування лісу на землях різного призначення, що в користуванні громад.

Такі ділянки здаються в оренду під створення сільськогосподарських культур і просто розчищаються. При цьому не береться до уваги факт знищення повноцінних лісових насаджень.  

Саме це і є одним зі шляхів походження незаконної деревини та часто – її подальшого руху на приватні пилорами.

За інсайдерською інформацією, нелегальну рубку організували заготівельники, які підпільно возять ліс на підприємство «Верба-ВВ», яким керує Олександр Місюра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як формується ринок деревини на Волині та кому вигідно кричати про «тіньові схеми»

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *