На Волині дві фірми змовилися під час тендеру

image
Назар Тарадюк / 12.06.2024 / 0 Коментарів

На Волині за узгоджені антиконкурентні дії під час закупівель нафтопродуктів до відповідальності притягнули двох суб’єктів господарювання.

Про це повідомила пресслужба Волинської обласної прокуратури.

Провівши зініційоване прокурорами розслідування, територіальне відділення Антимонопольного комітету України викрило змову двох суб’єктів господарювання на відкритих торгах із закупівель нафтопродуктів, оголошених комунальним підприємством при Підгайцівській сільській раді та Підгайцівською сільською радою Луцького району.

Довели, що під час підготовки та участі у торгах господарські товариства, всупереч Закону України «Про публічні закупівлі», узгоджували свою поведінку.

Такі дії визнані порушенням законодавства про захист економічної конкуренції, що призвело до спотворення результатів торгів, та на кожного з учасників накладено штрафи у розмірі 136 000 гривень.

Зауважимо, що згідно із Законом України «Про публічні закупівлі», той факт, що суб’єкт господарювання протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів, є підставою для відмови йому в участі у процедурах закупівель.

Читайте також: Чому в Підгайцівській сільській раді проводили обшуки

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *