На Волині керівники медзакладів наживалися на «відкатах»: що відомо

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині керівники медзакладів наживалися на «відкатах»: що відомо
image
Назар Тарадюк / 22.11.2023 / 0 Коментарів

На Волині керівники кількох закладів системи охорони здоровʼя налагодили систему «відкатів» за поставку товарів за бюджетні кошти.

Розмір «винагороди» становив 10-20% від загальної суми договору, - інформує Нацполіція України.

До організації корупційних схем причетні керівники сімох різних лікарень та працівники-уповноважені особи із закупівель. За укладання договір на поставку медобладнання та подальше перерахування бюджетних коштів представники комерційних структур віддавали від 10 до 20 відсотків «відкату».

Учора, 21 листопада, поліцейські в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України затримали керівників трьох медичних закладів. Ще чотирьом фігурантам кримінальних проваджень повідомили підозри.

В ході слідства оперативники та слідчі задокументували численні факти отримання посадовими особами лікарень неправомірної вигоди. Лише за кількома договорами вона становить майже 230 тисяч гривень.

Вирішують питання повідомлення затриманим про підозру та обрання усім учасникам корупційних схем запобіжних заходів.

Кримінальне провадження розслідується за статтею 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора. Слідство триває.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *