На Волині хочуть побудувати храм упц мп: мешканці проти

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині хочуть побудувати храм упц мп: мешканці проти
image
Назар Тарадюк / 27.03.2024 / 0 Коментарів

У селі Мишів Іваничівської громади хочуть побудувати церкву упц мп, але більшість мешканців зазначають, що не дадуть цього зробити.

Про будівництво московської церкви повідомив воїн 14-ої бригади, колишній очільник Іваничівської райради, а нині депутат Володимирської райради Віктор Вілентко, - пише БУГ. А також підтвердив місцевий мешканець Володимир Матвіюк.

Володимир повідомив, що 26-го березня жителі Мишева прогнали від будинку, у якому відбуваються служби упц мп, трактора. Адже більшість жителів села, мовляв, проти цього будівництва і не дадуть йому навіть розпочатись.

Активіст каже, що люди багато разів намагалися додзвонитися до голови громади Лідії Томашевської за поясненнями, однак та не відповідає на їхні численні телефонні дзвінки. Тому мешканці Мишева “рвуться” до неї в гості.

Володимир Матвіюк переконаний, що будівництво цього храму – незаконне. Ба більше, там навіть “пахне” криміналом. Бо ж архітектурно-будівельних дозволів в прихильників московського патріархату на будівництво церкви немає і бути не може. До того ж, за його словами, в житловій зоні ніхто не міг дати дозволу на будівництво культової споруди. Та й перспективного плану розвитку села також, мовляв, немає.

“Мишівці рвуться в гості до голови. Там вже готовий кримінал. Архітектурно-будівельних дозволів немає і бути не може. В житловій зоні ніхто не міг дати дозволу на будівництво культової споруди. По-друге, перспективного плану розвитку села також немає. І найцікавіше: як вона буде пояснювати свої дії дружинам і матерям військових, які зараз на фронті? Це не депутатів і службовців пресувати”, – зазначив активіст.

Нагадаємо, перехід мишівської громади до ПЦУ був тривалим і скандальним. Під час зборів 10 лютого 2019 року жителі підтримали рішення про перехід з московського патріархату у Православну Церкву України. А через кілька днів написали прохання на ім’я владики Матфея, щоб прийняти їх у клір Володимир-Волинської єпархії Православної Церкви України. Громаду перейменували, прийняли до ПЦУ. Проте у червні 2019-го року громада упц подала до суду на скасування рішення про передачу церкви до ПЦУ.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *