На Волині лісівники та підприємець вирубали лісу на понад 7,3 млн грн

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині лісівники та підприємець вирубали лісу на понад 7,3 млн грн
image
Назар Тарадюк / 07.10.2024 / 0 Коментарів

На Волині до суду скерували обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення директором приватного підприємства, його підлеглим та трьома працівниками лісових господарств області незаконної порубки лісу.

Про це інформує пресслужба обласної прокуратури.

За даними слідства, директор підприємства, залучивши найманого працівника та трьох лісівників – працівників Маневицького та Колківського лісових господарств ДП «Ліси України», організовував незаконну порубку дерев та їх перевезення на підконтрольне йому лісопильне виробництво з метою подальшої переробки.

Таким чином упродовж жовтня-листопада 2023 року спільники незаконно рубали у волинських лісах деревину, спричинивши шкоду навколишньому природному середовищу в розмірі понад 7,3 мільйона гривень.

Трьом лісівникам, які безпосередньо організували незаконне зрізання дерев, інкримінують також перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч.3 ст. 365 КК України), а одному з них, котрий вносив неправдиві відомості в офіційні документи – ще і службове підроблення.

Окрім того, фігурантами кримінального провадження є ще двоє лісничих, які через неналежне виконання службових обов'язків допустили незаконне проведення рубок. Їх обвинувачують у  службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам.

У ході санкціонованих судом обшуків у лісопильному цеху виявили та вилучили 1093 колоди незаконно зрубаних дерев та автомобіль марки «Урал». 

На усе вилучене наклали арешт. Арештовану деревину передали в управління Національному агентству України з питань розшуку активів.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *