На Волині найдорожчий тендер на дороги виграла «фірма Палиці»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині найдорожчий тендер на дороги виграла «фірма Палиці»
image
Еля Коротинська / 25.08.2023 / 0 Коментарів

Тендер на послуги з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного значення Волинської області, протяжністю 621,3 км виграла ТОВ «Волиньдорбуд». Про це стало відомо з результатів закупівлі, оприлюднених на майданчику ProZorro.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: На утримання доріг Волині витратять понад 582 млн грн

Ще 12 червня Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Волинській області розмістила оголошення про проведення відкритих торгів. На експлуатаційне утримання автомобільних доріг протяжністю 621,3 км з бюджету планували витратити 204 165 632 грн.

На торги подали заявки на участь лише 2 фірми: Консорціум «Будівельно дорожній консорціум» та ТОВ «Волиньдорбуд».

«Будівельно-дорожній консорціум» запропонував надати послуги за 172,5 млн грн, а от «Волиньдорбуд» погодився виконати усе лише за 195,9 млн грн. А це, аж на 23,4 млн грн більше. Попри те, що у тендерного комітету були зауваження до обох учасників – перемогу здобуло ТОВ «Волиньдорбуд». Саме з цим підприємством 26 липня і уклали угоду, а вже 17 серпня – додаткову угоду. Зокрема через те, що спочатку планувалось скерувати у рамках закупівлі з державного бюджету 8 400 000 грн, та через місяць ця сума зросла ще на 5 600 000 грн.

Таким чином, в рамках цієї закупівлі ТОВ «Волиньдорбуд» забезпечуватиме експлуатаційне утримання таких доріг:

ТОВ «Волиньдорбуд» добре відома волинянам, адже її діяльність пов’язують з іменами відомих політиків та олігархів – Ігорем Палицею та Степаном Івахівим Як писали журналісти Центру розслідувань «Сила правди» фірма зареєстрована у серпні 2019 року в Ковелі – центрі виборчого округу народного депутата України Степана Івахіва.

Де-юре засновниками фірми є волинянин Руслан Курило та мешканець Івано-Франківська Юрій Романко, які до цього працювали в інших компаніях олігархів.

Наприкінці 2021-го підприємство вже почало отримувати багатомільйонні підряди з ремонту місцевих автодоріг залишивши позаду імениті фірми. У воєнному 2022-ому «Волиньдорбуд» був беззаперечним лідером, освоївши на ремонтах і утриманні волинських автошляхів майже 203 мільйони гривень.

Цікаво, що ця успішна дорожня організація не має ні власного офісу, ні техніки. Майже все необхідне ТОВ «Волиньдорбуд» орендує за взаємовигідними договорами у ТОВ «Буковель», яке безпосередньо пов’язане з сім’єю Ігоря Палиці.

Нещодавно, журналісти з’ясували, що саме ця фірма є генеральним підрядником ще на одному скандальному об’єкті будівництва. Зокрема, Центр журналістських розслідувань «Сила правди» оприлюднив інформацію про те, як пов’язані з нардепами Палицею та Івахівим фірми розіграли гектари землі біля «Ягодина» під «сухопутний порт». Мова йде про будівництво великого логістичного комплексу з підведенням залізничних колій і спорудженням мостів через річку Гапа заплановане в чотири черги на трьох земельних ділянках за 8 кілометрів від митного пункту пропуску «Ягодин» та за 8 кілометрів від міста Любомль. Замовник проєкту – столичне Товариство з обмеженою відповідальністю «Інтерколесо».

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *