На Волині підліток викрав із храму понад 21 тис. грн пожертв для ЗСУ

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині підліток викрав із храму понад 21 тис. грн пожертв для ЗСУ
image
Назар Тарадюк / 10.08.2023 / 0 Коментарів

У Маневичах судили неповнолітнього уродженця Харкова, який вкрав із Свято-Миколаївського храму в Колках понад 21 тисячу гривень.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Відомо, що обвинувачений – учень Колківського центру професійної освіти, а також він прислуговував у вищезгаданій церкві.

У ніч з 19 по 21 січня він за допомогою ключа відкрив храм, потім вхідні двері до вівтаря і викрав 10 000 гривень із корзинки для пожертв військовим. У ніч з 21 на 22 січня звідти ж викрав 700 гривень. А в ніч з 23 на 24 січня хлопець викрав 10500 гривень пожертв.

28 січня близько 20:00 його спіймав на злочині прихожанин, який перебував на нічному чергуванні в Свято-Миколаївському храмі.

13 березня хлопець розбив склопакет вікна над вхідними дверима до церкви й намагався викрасти 2 407 гривень, які дістав зі скриньки для пожертв, але його спіймали «на гарячому» священник і працівники поліції. Настоятель їхав на Схід у волонтерську поїздку, попередньо заїхав до храму і він спочатку звернув увагу, що церква не освітлюється, а потім помітив розбитий склопакет над вхідними дверима. Викликав поліцію, разом з ними зайшов у приміщення церкви, де помітили розкидані гроші, кров, а потім вивели неповнолітнього обвинуваченого.

Настоятель храму просив суд застосувати найм’якшу міру покарання, оскільки охарактеризував неповнолітнього із позитивної сторони і вважає можливим його виправлення.

Суд визнав неповнолітнього винним та призначив 5 років позбавлення волі, але звільнив від покарання з випробуванням і встановив іспитовий строк на рік.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *