На Волині понад 30% об’єктів соціальної сфери уже з теплом

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині понад 30% об’єктів соціальної сфери уже з теплом
image
Назар Тарадюк / 17.10.2024 / 0 Коментарів

У Луцьку, Ковелі, Володимирі та Нововолинській громаді уже розпочали опалювальний сезон.

Першочергово тепло подається у заклади соціальної сфери, охорони здоров’я та освітні заклади. Упродовж 2-3 днів тепло з’явиться практично в кожному будинку, - інформують на сторінці Волинської ОВА.

17 жовтня (станом на 7.00 ранку) в області запустили в роботу 282 котельні. Теплопостачанням забезпечили уже понад 30% об’єктів соціальної сфери й закладів освіти. 383 житлові будинки у Луцьку, Ковелі та Володимирі уже з опаленням.

Про старт сезону розповів перший заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Мовенко. За його словами станом на 17 жовтня проблемних питань не має.

До слова, область технічно підготували до сталого проходження опалювального сезону 2024/2025. Зокрема, провели заміну котлів та підготували 863 котельні.

1 жовтня начальник ОВА Юрій Погуляйко підписав відповідне розпорядження, згідно з яким громадам рекомендовано розпочати опалювальний сезон у всіх містах, коли середньодобова температура протягом трьох днів буде +8 градусів Цельсія та нижче.

За словами Сергія Мовенка, енергетична система Волині в цілому збалансована та працює. Електропостачання є у кожному будинку. Графіки відключень не застосовуються. На усіх теплових підприємствах в області є генератори.

Також запущені когенеруючі установки. Для прикладу, на підприємствах ДКП «Луцьктепло» та ПТМ «Ковельтепло» уже встановили 3 такі установки, до кінця 2024 року встановлять ще 3. Вони будуть забезпечувати безперебійне постачання електроенергії до теплових комунальних закладів. І відповідно, при будь-яких умовах, які б не складалися в державі, тепло буде в кожному будинку.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *