На Волині працівниця ТЦК вимагала 600 доларів хабаря

image
Назар Тарадюк / 02.10.2024 / 0 Коментарів

Посадовиця Володимир-Волинського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки вимагала хабаря від провідного інженера з кадрів державного підприємства «Дирекція по будівництву об’єктів» за бронювання військовозобов’язаних.

Підзаробити їй не вдалося. Про це йдеться у вироку Нововолинського міського суду Волинської області від 23 вересня 2024, - пише Центр журналістських розслідувань «Сила правди».

 

Троє працівників гірничого держпідприємства «Дирекція по будівництву об’єктів», що неподалік Нововолинська, на 6 місяців отримали відстрочку від призову під час мобілізації. Провідний інженер з кадрів дирекції 11 червня цього року надіслала листом повідомлення про їх бронювання у районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки. Розглянути та перевірити цей лист із документами доручили провідному спеціалісту відділення обліку мобілізаційної роботи РТЦК та СП Ніні Марчук

Через три дні у «Дирекцію по будівництву об’єктів» зателефонували з РТЦК та повідомили, що документи для бронювання оформленні неправильно. Щоб обговорити цю проблему провідний інженер з кадрів ДП «Дирекція по будівництву об’єктів» зустрілася з Ніною Марчук.

Під час зустрічі співробітниця РТЦК запропонувала домовитися про відстрочку для згаданих людей з головним спеціалістом відділення обліку мобілізаційного роботи, незважаючи на помилки в документах. За це вимагала з кожної людини по 200 доларів. При цьому Ніна Марчук переконувала, що іншим способом вирішити дане питання неможливо. Вона стверджувала, що без бронювання їх буде мобілізовано до лав ЗСУ.

Після цієї розмови провідний інженер з кадрів ДП «Дирекція по будівництву об`єктів» звернулася до правоохоронців та надалі співпрацювала з ними. Так, поліцейські зафіксували, як 19 червня вона передала Ніні Марчук 600 доларів хабаря, що становило понад 27 тисяч гривень у національній валюті. Згодом Марчук звинуватили в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч.2 ст.369-2 КК України).

Ще під час досудового розслідування, 13 вересня 2024 року, жінка уклала угоду з керівником Волинської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону про визнання вини. В суді ж вона просила затвердити цю угоду. 

Нововолинський міський суд вироком від 23 вересня затвердив угоду та у підсумку оштрафував волинянку на 2500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 42,5 тисячі гривень. Крім того, вона має заплатити більше 6 тисяч гривень за проведення судової експертизи.

У червні цього року Ніну Марчук звільнили з роботи у районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. За минулих пів року вона задекларувала 71,4 тисячі гривень заробітної плати. Інших доходів чи грошових заощаджень не вказувала. Також жінка володіє будинком площею 127 квадратних метрів у селі Тишковичі Нововолинської територіальної громади. 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *