На Волині протестують фермери: що відомо

image
Назар Тарадюк / 12.10.2023 / 0 Коментарів

У Берестечку Луцького району між фермерами та владою виник конфлікт.

Про це розповіли у сюжеті 12 каналу.

Місцевих фермерів обурили нові незрозумілі їм платіжки за землю. Господарники кажуть, що і так платять земельний податок, а про пункт – мінімальне податкове зобов'язання, який з'явився тепер, вперше чують.

«Торік, наприклад, в мене було 281 гривня, цього року – 1853. Ну так же ж неможливо. Під час війни. Я розумію, що громада не має, казна порожня, чи порожніє - держава недофінансовує, а люди прості звідки візьмуть?» - обурюється власник паю Анатолій Лейбик.

Розібратися, в чому справа та що за нові платіжки вони отримали, люди прийшли до голови громади. Господарники переконані, місцева влада на них наживається.

До обурених господарників вийшов голова громади Ігор Грудзевич. Кликав усіх на розмову за стіл. Втім, ті відмовилися. Кажуть, хочуть говорити вже і по суті. У відповідь міський голова сказав, що у цьому випадку лиш виконує закон і скасувати мінімальне податкове зобов'язання не може.

"Це загальнодержавний податок, який встановлюється Верховною Радою. Ми тільки виконали те, що від нас вимагає законодавство", - сказав Грудзевич.

Поняття мінімального податкового зобов'язання або МПЗ з'явилося у Податковому кодексі України з 1 січня 2022 року.За словами представника податкової служби Волині Олександра Котюна, це не новий вид податку, а механізм, який покликаний вивести аграріїв з тіньової економіки. Точніше, МПЗ – це мінімальна величина податкового зобов'язання зі сплати податків, зборів, платежів тих, хто заробляє на обробітку землі або має землю.

Деталі - у відео.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *