На Волині реабілітаційний центр будуватиме фірма з хиткою репутацією

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині реабілітаційний центр будуватиме фірма з хиткою репутацією
image
Назар Тарадюк / 29.04.2024 / 0 Коментарів

У Володимирі тендер на будівництво на базі колишньої інфекційної лікарні реабілітаційного центру для військовослужбовців виграла скандальна фірма ТОВ «Укрбуд-Проект-Реконструкція».

Його мають звести до кінця 2024 року. Для пошуку підрядника на реконструкцію будівлі оголосили тендер, замовником якого є КП «Володимирське ТМО». Пропозиції учасників приймали до 9 квітня, їх було всього 2 - від ТОВ-фірма «Кортакоз» та ТОВ «Укрбуд-Проект-Реконструкція». Результати електронних торгів оприлюднили 10 квітня на платформі Рrozorro, - пише ВСН.

Участь в аукціоні взяла ТОВ-фірма «Кортакоз», що зареєстрована у Здолбунові Рівненської області, та запропонувала виконати роботи за 96 495 048 гривень. Утім, цю пропозицію відхилили. Зазначається, що фірма «не відповідала умовам технічної специфікації та іншим вимогам щодо предмета закупівлі тендерної документації».

Про намір укласти договір повідомили другому учаснику, ТОВ «Укрбуд-Проект-Реконструкція», що пропонував свої послуги за більшу вартість - 102 284 234 гривні. Це підприємство зареєстроване у місті Бровари Київської області та має доволі сумнівну репутацію.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТОВ «Укрбуд-Проект-Реконструкція» заснували у 2015 році. Засновницею компанії була киянка Ольга Скопич, але зараз кінцевим бенефіціаром є донеччанин Давід Кізіменко.

Хоча ТОВ «Укрбуд-Проект-Реконструкція» заснували не так давно, фірма виграє тендери на сотні мільйонів гривень. Пік її заробітку на державних тендерах почався у 2021 році й по сьогодні компанія підписує багатомільйонні договори. Від 2021 року «Укрбуд-Проект-Реконструкція» заробила на державних тендерах майже 890 мільйонів гривень.

Ця компанія брала участь у відбудові Київщини та після цього фігурує у судовій справі про розкрадання бюджетних коштів. На ці роботи фірма отримала 240 мільйонів гривень. Також реконструкцію Бородянсього центру соціально-психологічної реабілітації, якою займається «Укрбуд-Проект-Реконструкція», перевіряє Держаудит служба на підставі виявлених ознак порушень закону. 

Бородянський центр соціально-психологічної реабілітації населення по вул. Центральна, 228, який був ущент зруйнований російським танком у 2022 році.

Тим часом правоохоронці розслідують діяльність цієї фірми на Сумщині, де вона також отримувала замовлення на виконання робіт. Компанію підозрюють у розкраданні бюджетних коштів: у матеріалах справи йдеться про те, що підрядники завищували вартість будівельних матеріалів у 2-3 рази та під час ремонту лише одного об’єкта привласнили 1,4 млн грн.

Схоже, що Давід Кізіменко був учасником цієї схеми, за що отримав підозру за підроблення документів та заволодінням майна, зловживаючи службовим становищем. Крім цього, суд зобов’язав Кізіменка у якості запобіжного заходу внести 402,6 тис. грн застави.

Обрання запобіжного заходу Давіду Кізіменку, якого підозрюють у заволодінні бюджетними коштами. 8 лютого, Суми. Фото: Суспільне Суми.

Також ТОВ «Укрбуд-Проект-Реконструкція» вже вигравала тендер вартістю майже 20 мільйонів гривень на виконання ремонту шляхопроводу по вулиці Магістральній в Краматорську, проте виграла ще один тендер на ремонт парної сторони того ж шляхопроводу ще на 21 мільйон гривень. 

Родинні зв'язки Кізіменка

У корупційні скандали потрапляла й інша компанія, до якої дотичний Давід Кізіменко та його родичі. Наприклад, ТОВ «Хозхімсервіс» займалася ремонтом водоводу в місті Дніпрорудне, що у Запорізькій області.

Як встановили слідчі, у 2018-му підрядник «Хозхімсервіс» отримав гроші за роботи, однак не виконав їх повністю. 2019-го Марка Кізіменка (рідний брат Давіда) затримали, взяли під варту та оголосили про підозру у заволодінні бюджетними коштами у великих розмірах.

Серед учасників ТОВ «Хозхімсервіс» був і батько Давіда — Олег Кізіменко. Він вийшов з бізнесу, коли став начальником управління капітального будівництва Донецької ОДА. Згодом Олег Кізіменко перейшов на посаду заступника міського голови Севастополя, де після окупації Криму росією залишився працювати.

У 2015 році росіяни висунули обвинувачення Олегу Кізіменку за привласнення 45 мільйонів рублів на контрактах щодо ремонту міста. Чоловік втік в Україну й був судимий за державну зраду. Слідство встановило, що Кізіменко брав участь у створенні окупаційних органів влади в Севастополі у 2014 році після анексії Криму. Крім того, готував проведення так званого «загальнокримського референдуму». Він отримав умовний термін на 5 років.

Херсонський суд заарештував Олега Кізіменка за державну зраду

Журналісти намагалися зв'язатися із керівницею Володимирського ТМО Тетяною Ващук, аби та пояснила, як фірма із вищою ціновою пропозицією та кримінальним шлейфом, змогла виграти тендер. Проте, на дзвінки вона не відповіла. Редакція готова опублікувати коментар посадовиці, якщо вона матиме бажання висловитися.

Нагадаємо, вкінці серпня минулого року у Володимирі представили проєкт майбутнього реабілітаційного центру для військових, який планують збудувати на базі «червоної лікарні». На другому поверсі у новому корпусі будуть розташовані комфортабельні кімнати перебування пацієнтів. На першому поверсі прийматимуть пацієнтів, також там розташують рецепцію.

Крім того, у новій будівлі передбаченні лікувальні ванни, басейн, зал лікувальної фізкультури з тренажерами. Також планують облаштувати зону відпочинку із кінотеатром, ігровою частиною, зоною читання. У середині жовтня завершили демонтаж старих споруд. 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *