На Волині родина Палиці збудує логістичний хаб: що відомо

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині родина Палиці збудує логістичний хаб: що відомо
image
Назар Тарадюк / 05.07.2023 / 0 Коментарів

Для будівництва на Волині логістичного хабу Антимонопольний комітет дозволив ТОВ "Буковель" придбати частки у статутному капіталі ТОВ "Інтерколесо".

Відповідне рішення АМКУ ухвалив під час засідання 29 червня, - пише Бізнес Цензор.

"Метою здійснення концентрації є інвестування ТОВ "Буковель" у будівництво логістичного хабу на земельній ділянці, що орендується ТОВ "Інтерколесо" та розташована за межами населених пунктів Любомльської міської ради Ковельського району Волинської області", – зазначається у повідомленні.

Планується, що на території логістичного хабу розміщуватимуться п’ять терміналів, а саме: зерновий, олійний, холодильний, нафтовий та термінал для зберігання бітуму. Планується, що логістичний хаб, яким управлятиме ТОВ "Інтерколесо" забезпечуватиме здійснення діяльності із:

  • зберігання зерна (кукурудзи, пшениці, соняшнику, сої) в межах Волинської області;
  • зберігання заморожених ягід (малини, смородини, порічки, полуниці, лохини) в межах Волинської області;
  • зберігання рослинних олій;
  • зберігання світлих нафтопродуктів (бензин, дизель);
  • зберігання бітуму.

"Прогнозовані частки ТОВ "Інтерколесо" на відповідних ринках будуть незначними. Відтак Комітет встановив, що заявлена концентрація не призводить до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках в Україні та надав відповідний дозвіл", – додали в АМКУ.

За даними держреєстру, бенефіціарами ТОВ "Буковель" вказані найближчі родичі друга і соратника Ігоря Коломойського народного депутата Ігоря Палиці (група "За майбутнє") – Палиця Оксана Василівна та Палиця Захар Іванович.

ТОВ "Інтерколесо" у лютому 2022 року отримало в оренду 27,08 га у Волинській області для будівництва та обслуговування будівель і споруд біля автомагістралі міжнародного значення М-07 сполученням Київ – Ковель – Ягодин, за 8,5 кілометра від Держкордону.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *