На Волині сплатили понад 8 млрд грн податку на доходи фізичних осіб

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині сплатили понад 8 млрд грн податку на доходи фізичних осіб
image
Назар Тарадюк / 22.10.2024 / 0 Коментарів

На Волині за підсумками січня-вересня 2024 року з офіційних доходів фізичних осіб до бюджетів усіх рівнів сплатили 8 мільярдів 47 мільйонів гривень ПДФО.

Про це інформує Головне управління ДПС у Волинській області.  

Із загальної суми сплаченого ПДФО в області понад 3.6 мільярда гривень надійшло до держбюджету (з врахуванням спецфонду), решта суми – у доходах  місцевих бюджетів області.

«Офіційні робочі місця  – головна передумова належних надходжень податку на доходи фізичних осіб до бюджетів усіх рівнів. Активне інформування громадян і працедавців про переваги задекларованої праці та роз’яснювальна робота з роботодавцями, які допускають випадки використання тіньових працівників, або неповної оплати праці мають свій позитивний ефект. Сподіваємося, що підвищенню загального рівня податкової культури сприятимуть цифрові рішення ДПС, що дозволяють кожному платнику податків у будь-який зручний час отримувати інформацію про сплачені податки та отримані доходи», -  коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що у рамках заходів із впровадження Національної стратегії доходів у 2024-2025 р.р. ДПС працює над удосконаленням і розширенням податкових сервісів і послуг, що надаються податковою службою.

Нагадують, що забезпечення макроекономічної та фінансової стабільності через збереження рівня мобілізації доходів і створення та впровадження сучасних цифрових рішень податкового адміністрування - серед головних цілей Національної стратегії доходів.

До речі, актуальна податкова інформація доступна фізичним особам у мобільному застосунку «Моя податкова». Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте електронні сервіси ДПС 24/7.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *