На Волині – стабільна динаміка зростання сплати ПДВ

image
Назар Тарадюк / 21.08.2024 / 0 Коментарів

На Волині з початку року фіксують зростання показників сплати податку на додану вартість.

За підсумками січня-липня 2024 року до держбюджету сплатили 1 мільярд 857 мільйонів гривень податку на додану вартість. Це на 548 мільйонів більше, ніж у січні - липні торік, - інформують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Зауважують, що така позитивна динаміка (наразі ПДВ сплатили на 41,9 відсотка більше проти аналогічного періоду торік) – свідчення відповідальності волинського бізнесу, а також належного адміністрування податку на додану вартість з боку фахівців ДПС.

«Якісний податковий супровід платників ПДВ передбачає застосування сучасних інформаційно - аналітичних рішень. Завдяки неупередженому аналізу діяльності господарюючих суб’єктів і своєчасному запобіганню бюджетним втратам рівень сплати ПДВ в області стабільно зростає. Зверну вашу увагу, що передусім податкова служба акцентує увагу на тих компаніях, які  створюють ризики несплати. Ми переконуємо бізнес, що маніпулювання з показниками податкової звітності та спроби мінімізації податкових зобов’язань – неприпустимі», - коментує в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.   

Тим часом сумлінному бізнесу податківці радять уникати господарських операцій, що можуть стати підставою для призупинення реєстрації податкових накладних. Отримати інформацію про ділову репутацію потенційних ділових партнерів можна з доступних джерел.

Наприклад, у приватній частині Електронного кабінету кожен платник податків може надати згоду на отримання інформації про себе контрагентом.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *