На Волині суд оштрафував аспіранта: хотів незаконно виїхати з України

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині суд оштрафував аспіранта: хотів незаконно виїхати з України
image
Назар Тарадюк / 24.04.2024 / 0 Коментарів

У Любомлі судили уродженця м. Єнакієве Горлівського району Донецької області, який підробив документи, аби безперешкодно виїхати за кордон.

Чоловік є аспірантом Харківського національного університету радіотехніки, - йдеться у вироку районного суду.

13 серпня 2023 року близько 00:30 під час проходження прикордонного контролю в пункті пропуску «Ягодин» чоловік надав працівникам Державної прикордонної служби України завідомо підроблені документи: свідоцтво про шлюб; пенсійне посвідчення з недостовірними відомостями про те, що він являється інвалідом 2 групи загального захворювання; довідку про перебування на консульському обліку в Генеральному консульстві України в Гамбурзі, витяг з реєстру територіальної громади та виписку з акта огляду медико-соціальною експертною комісією.

Чоловік свою вину визнав повністю. Відомо, що він намагався виїхати за кордон на автобусі.

Інспектор прикордонної служби розповіла, що 13.08.2023 була на нічному чергуванні прикордонного контролю руху рейсових автобусів. Від обвинуваченого вона отримала, окрім паспорта, додаткові документи для можливості його пропуску через державний кордон України у військовий час. В ході їх вивчення виникли сумніви щодо достовірності, про що вона повідомила про це старшого зміни, який після поглибленої перевірки документів викликав слідчо-оперативну групу. Після прибуття працівників поліції документи вилучили.

Уродженець Донеччини розповів, що через «Телеграм» переслав свої анкетні дані для подальшого використання під час виготовлення підроблених документів. "Документи" йому коштували 5700 доларів США.

Але під час судового засідання чоловік відмовився від попередніх показів. Він наполягав, що підроблені документи виготовив особисто, оскільки є аспірантом кафедри комп`ютерної радіоінженерії та систем захисту інформації Харківського національного університету радіоелектроніки, тому його знання дозволили йому зробити документи самотужки.

Отож, суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.358, ч.4 ст.358 КК України та оштрафував на 17850 грн.

Також у користь держави з аспіранта стягнули 3346 гривень процесуальних витрат за проведення судової технічної експертизи документів.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *