На Волині судили 15 посадовців: що відомо

image
Назар Тарадюк / 05.07.2024 / 0 Коментарів

Суди притягнули до відповідальності 15 посадовців органів місцевого самоврядування Камінь-Каширського району за адміністративні правопорушення, пов’язані із корупцією.

Про це інформує пресслужба прокуратури області.

Встановили, що старости Воєгощанського, Грудківського, Раковоліського, Ворокомлівського, Бузаківського, Видертського, Видричівського та Хотешівського Великоглушанського та Малоглушанського старостинських округів Камінь-Каширської міської ради, всупереч вимогам ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції», несвоєчасно подали без поважних причин декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2021-2022 роки.

Таке ж правопорушення вчинили і Сошичненський сільський голова, головний спеціаліст одного з відділів та троє старост Сошичненської сільської ради.

Їх визнали винуватими у порушенні вимог фінансового контролю (ч. 1 ст. 172-6 КУпАП) та призначив покарання у виді штрафу, який усіма посадовцями уже сплачений.

Задля усунення причин та умов, що сприяли вчиненню ними адміністративних правопорушень, пов’язаних із корупцією, Камінь-Каширська окружна прокуратура, у порядку ст. 65-1 Закону України "Про запобігання корупції", внесла подання Камінь-Каширській міській та Сошичненській селищній раді.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *