На Волині судили горлівчанина: щоб виїхати, «зробив» третю дитину

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині судили горлівчанина: щоб виїхати, «зробив» третю дитину
image
Назар Тарадюк / 13.06.2023 / 0 Коментарів

У Володимирі судили уродженця Горлівки, Донецька область, який підробив ксерокопії свідоцтва про народження дітей, аби незаконно перетнути держкордон.

Про це йдеться у реєстрі судових рішеньРозлучений чоловік має на утриманні двох малолітніх дітей.

А у березні 2023 року через інтернет відшукав оголошення щодо допомоги виїзду за кордон особам призовного віку. В телеграмі він звернувся до невстановленої досудовим розслідуванням особи, з якою заздалегідь домовився про виготовлення підроблених свідоцтв про народження трьох дітей.

Підроблені документи про народження дітей 2021, 2015 й 2013 років, у яких вказали недостовірні відомості про батьківство мешканця Донеччини вартували йому 3000 доларів США.

Опісля, 31 березня цього року чоловік намагався виїхати з цими документами через «Устилуг». Проте працівники Державної прикордонної служби України визначили, що ці документи - підроблені.

Чоловік визнав себе у пред`явленому обвинуваченні винним повністю. Суду показав, що він дійсно через Інтернет замовив виготовлення підроблених документів для виїзду за кордон, при цьому надав свої паспортні дані та фотографію. В подальшому, при перетині кордону з України, надав ці підроблені документи, а саме ксерокопії свідоцтв про народження дітей та ксерокопію посвідчення батьків з багатодітної сім`ї працівникам прикордонної служби. Щиро каявся у вчиненому й просив суворо не карати.

На підставі ч.3 ст.349 КПК України, за згодою учасників процесу, суд визнав недоцільним дослідження доказів, стосовно тих фактичних обставин провадження, які ніким з учасників процесу не оспорюються.

Обвинувачений та інші учасники правильно розуміють зміст цих обставин, сумніву у добровільності та істинності їх позицій немає та роз’яснено, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оскаржити ці обставини в апеляційному порядку.

При встановлених обставинах, оцінюючи зібрані докази, суд вважає, що винуватість обвинуваченого у вчиненні вищезазначених кримінальних правопорушень в судовому засіданні доведена повністю і зібраних доказів достатньо для визнання його винним.

Враховуючи викладене, суд вважає, що дії обвинуваченого правильно кваліфіковані як пособництво, тобто надання засобів, які сприяли вчиненню кримінального правопорушення іншим співучасникам, підробленні офіційного документа, який видається установою, яка має право видавати та посвідчувати такі документи, і який звільняє від обов`язків, з метою використання його іншою особою, вчиненими за попередньою змовою групою осіб, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч.3 ст.358 КК України, а також як використання завідомо підробленого документа, тобто вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 сг.358 КК України.

Суд визнав винним обвинуваченого у вчиненні цих кримінальних правопорушень.

Йому призначили покарання за ч.5 ст.27 ч.3 ст.358 КК України, із застосуванням ч.1 ст.69 КК України, у виді штрафу 17 000 гривень;

А за ч.4 ст.358 КК України - у виді штрафу 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень.

Речові докази ксерокопії документів залишити в матеріалах кримінального провадження.

Процесуальні витрати відсутні. Цивільний позов не заявлено.

Вирок можуть оскаржити у Волинському апеляційному суді шляхом подачі апеляційної скарги, яку може бути подано через Володимир-Волинський міський суд Волинської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *