На Волині судили пенсіонера за пропаганду комунізму

image
Назар Тарадюк / 21.07.2023 / 0 Коментарів

У Любешеві судили пенсіонера, який 6 травня 2021 року в  «Однокласниках» поширив пропаганду комуністичного тоталітарного режиму.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

У дописі чоловіка писало: "2021 ТАМ ГДЕ СТАЛИН ТАМ ПОБЕДА СТАЛИН ЭТО СИМВОЛ СЛАВЫ И ВЕЛИЧИЯ ВЕЛИКОДЕРЖАВНО-ИМПЕРСКОЙ МОЩИ РОССИИ! ВЕРНЕМ ПРОСТАЛИНСКИЙ СССР! ПРИ НЕМ ВОР СИДЕЛ В ТЮРЬМЕ, ЦЕНЫ НА ВСЕ ЕЖЕГОДНО СНИЖАЛИСЬ, А НАРОД БЫЛ УВЕРЕН В ЗАВТРАШНЕМ ДНЕ! ПЕНСИЯ ЭТО ЗАРПЛАТА ЗА ВОСПИТАНИЕ ВНУКОВ И СОХРАНЕНИЕ ПРИЕЕМСТВЕНОСТИ ПОКОЛЕНИЙ! СТАЛИН ЭТО ИДЕЯ! ЭТО ВЕРА НАРОДА В ГОСУДАРСТВО, ВЕРА В ДОБРО И СПРАВЕДЛИВОСТЬ! НАРОДУ НУЖЕН СТАЛИН" в контексті зображення Й.В. Сталіна.

Отож, пенсіонера обвинувачують у поширенні символіки комуністичного тоталітарного режиму на території України, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 436-1 КК України (в редакції Закону № 317-VIII від 09.04.2015).

Опісля обвинувачений зробив ряд подібних репостів у забороненій в Україні соцмережі.

Між ним та стороною обвинувачення заступником керівника Камінь-Каширської окружної прокуратури укладено угоду про визнання винуватості.

Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років, але дав випробувальний термін – 1 рік та 6 місяців.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *