На Волині судитимуть сільського голову та підприємця: чому

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині судитимуть сільського голову та підприємця: чому
image
Назар Тарадюк / 28.02.2024 / 0 Коментарів

На Ковельщині одному із сільських голів повідомили про підозру у службовому підробленні та розтраті чужого майна у великих розмірах, вчиненій шляхом зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану.

Його судитимуть за ч.1 ст. 366, ч. 4 ст. 191 КК України, - інформують в прокуратурі області.

За даними слідства, очільник громади у грудні 2023 року за результатами тендеру уклав із приватним підприємством договір про поставку генераторів.

Попри те, що товар навіть не ввезли в Україну, посадовець підписав усі необхідні документи, які свідчили про його одержання – і на їх підставі суб'єкту господарювання виплатили кошти з бюджету громади.

Згодом вони із директором підприємства-постачальника, аби приховати оборудку, оформили ще і договір відповідального зберігання неіснуючих генераторів.

За процесуального керівництва Ковельської окружної прокуратури директору приватного підприємства також повідомили про підозру у вчиненні цих злочинів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *