На Волині триває будівництво реабілітаційного центру для військових

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині триває будівництво реабілітаційного центру для військових
image
Назар Тарадюк / 09.05.2024 / 0 Коментарів

На Волині триває реконструкція та будівництво реабілітаційного центру Recovery для поранених військових.

Про це інформує голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

До слова, у жовтні минулого року Волинська ОВА підписала Меморандум про співпрацю з національною мережею RECOVERY, яку заснували Віктор та Олени Пінчуки задля підтримки Сил безпеки й оборони України. Результатом цього й стала реконструкція та будівництво центру, який необхідний області.

Очільник ОВА зазначив, що вже видно масштабність проєкту. Центр, площею близько 2000 кв.м., включатиме два великих крила на одному поверсі, в одному з яких знаходитиметься відділення реабілітації, в іншому – палати для пацієнтів. Окрім цього, є велика їдальня та необхідні для персоналу кабінети. Усюди передбачена інклюзивність та повна безбар’єрність.

Погуляйко зауважує, що реабілітаційний центр матиме 50 ліжкомісць. Згідно умов Меморандуму, пацієнтами будуть виключно військовослужбовці, які отримали поранення під час війни. Також документом передбачалася наявність мультидисциплінарної підготовленої команди фахівців, яка наразі проходить навчання.

"Перелік фахівців, які обов’язково мають бути у складі реабілітаційного центру, визначається Національною службою здоров’я України. Адже саме НСЗУ оплачуватиме послуги, які тут надаватимуть", - йдеться у повідомленні.

RECOVERY — національна мережа реабілітаційних центрів для поранених військових. Проєкт заснували Віктор та Олена Пінчуки задля допомоги Силам безпеки й оборони України. Нині 12 реабілітаційних центрів RECOVERY надають безоплатні послуги в Києві, Львові, Рівному, Вінниці, Черкасах, Полтаві, Хмельницькому, Одесі (два заклади) і на Дніпровщині (три заклади). Загалом у центрах національної мережі вже отримали реабілітаційну допомогу понад 9000 пацієнтів.

У планах засновників проєкту RECOVERY розширити мережу щонайменше до 18 інноваційних реабілітаційних центрів, де щороку можуть відновлюватися близько 25 тисяч військових.

Читайте також: Як на Волині відбуватиметься реабілітація військових

Раніше ми писали, що На Волині збудують реабілітаційний центр Recovery для військових.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *