На Волині у росіянина конфіскували 0,6 га городів

image
Назар Тарадюк / 31.08.2023 / 0 Коментарів

На Волині росіянин три роки незаконно розпоряджався трьома земельними ділянками сільськогосподарського призначення площею 0,6 га. 

Їх конфіскували. Про це йдеться у рішенні Шацького районного суду від 7-го серпня 2023 року, - пише «Сила правди».

Землю сільськогосподарського призначення у селі Піща Ковельського району власник російського паспорта Олександр Ковальчук отримав у спадок в травні 2018 року. Наділи площею 0,3 га, 0,24 га та 0,06 га згідно з законом іноземець мав продати протягом року з часу набуття права власності. Втім, чоловік проігнорував цю норму й користувався землею до серпня 2023-го.

Позов про конфіскацію подала Ковельська окружна прокуратура. Представники наглядового органу у суді доводили, що Олександр Ковальчук порушив норми Конституції України та Земельного кодексу, згідно з якими негромадяни нашої держави не можуть володіти землями сільгосппризначення, а у випадку отримання їх у спадщину, зобов’язані відчужити такі ділянки протягом року. 

Сам власник ділянок на засідання не з’явився. Феміда погодилася з доказами прокурора, врахувавши те, що нині в країні триває війна і кожен клаптик землі має значення для продовольчої безпеки. Тож землю у росіянина конфіскували на користь держави.

Заочне рішення суду ще можуть переглянути Шацьким районним судом за письмовою заявою відповідача. Також він має право оскаржити його в апеляційному порядку. На подання відповідних заяв росіянин має 30 днів з моменту проголошення рішення. 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *