На Волині власники «зайвих» квадратних метрів сплатили 93 млн податку

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині власники «зайвих» квадратних метрів сплатили 93 млн податку
image
Назар Тарадюк / 19.06.2024 / 0 Коментарів

До місцевих бюджетів Волині за січень-травень 2024 року власники нерухомості, що підлягає оподаткуванню, сплатили 92,7 мільйона гривень податку.

Це стосується нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки. Про це інформують в ГУ ДПС Волині.

Нині надходження громад Волині від оподаткування нерухомості, якою володіють юридичні та фізичні особи, на 38,9 відсотка перевищують минулорічні показники.

Зазначають, що чимало власників «зайвих» квадратних метрів допустили виникнення податкового боргу за минулі роки. Такі громадяни мають звернутися до державної податкової інспекції за місцем реєстрації для проведення звірки.

Замість візиту до інспектора податкова служба пропонує більш зручний і сучасний дистанційний формат взаємодії. Варто подбати про отримання ключа електронного цифрового підпису, зареєструватися в електронному кабінеті та в режимі онлайн дізнаватися про податкові зобов’язання. Інформацію про нараховані податки та стан розрахунків із бюджетом 24/7 можна отримувати через мобільний застосунок «Моя податкова».

«Якщо ж з’ясуєте, що у вас наявний податковий борг, то варто якнайшвидше подбати про його погашення», – звертають увагу платників податків у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

У податковій службі наголошують, що сплачені майнові податки зараховуються винятково до бюджету громади, на території якої знаходиться об’єкт оподаткування.

Лише за умови сумлінного виконання обов’язків усіма платниками податків громади матимуть кошти для підтримання у належному стані об’єктів критичної інфраструктури, фінансування соціальної сфери та потреб оборони.

Завантажуйте застосунок «Моя податкова» в AppStore або GooglePlay, ідентифікуйтеся онлайн за допомогою файлового або хмарного КЕП будь-якого надавача та використовуйте більше сервісів.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *