На Волині за два тижні виникло 130 пожеж

image
Назар Тарадюк / 10.09.2024 / 0 Коментарів

На Волині зберігається небезпека стихійних пожеж.

Про це повідомив голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко, який 9 вересня провів нараду із заступниками, очільниками районів, обласних ДСНС, лісівників, поліції та цивільного захисту.

Як зазначив очільник області, посуха та людська недбалість призвели до стихійних пожеж на Волині – найбільших за масштабом за останні 5 років.

Впродовж останніх двох тижнів в області виникло 130 пожеж у природних екосистемах, тоді як за весь 2023 рік таких пожеж було лише 78. Горять ліси. Сухостої. Торфяники. Гинуть тварини. Нещодавно у Луцьку також прокотилась хвиля міських пожеж.

«Я вкотре звертаюсь до волинян: доки зберігається високий рівень пожежної небезпеки, не розпалюйте вогонь! Це стосується не лише лісів, а й випалювачів сухостою, власників садиб приватного сектору, які впорядковують території, дорослих та школярів.

Вітер та посуха розповсюджують вогонь миттєво. Доки земля в очікуванні дощів – відповідальність за пожежну безпеку лежить на кожному з нас.

Наголошую про заборону відвідування лісів, адміністративну відповідальність за підпал та штрафи від 1700 до 3400 гривень, які будуть посилено застосовувати правоохоронці», - йдеться у повідомленні.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *