На Волині за хабар судили прикордонника

image
Назар Тарадюк / 28.09.2023 / 0 Коментарів

У Любомлі судили інспектора прикордонної служби інструктора кінологічної групи ВІПС за «прохання» надати йому неправомірну вигоду.

Про це йдеться в ухвалі суду.

Відомо, що 27 червня прикордонник під час зустрічі з фігурантом справи запропонував за винагороду сприяти у безперешкодному переміщенні до Польщі поза пунктом пропуску тютюнових виробів.

Робити це мали за допомогою безпілотних літальних апаратів. А вартувала б «замовнику» така послуга – 50 доларів США за кожний незаконно переміщений ящик тютюнових виробів. У «пакет» входило надання службової інформації, повідомлення місць та часових меж, протягом яких можливе безперешкодне переміщення тютюнових виробів, а також невжиття належних заходів реагування на виявленні порушення під час несення служби у складі зміни прикордонних нарядів на ділянці відповідальності ВІПС «Висоцьк» ВПС «Рівне».

Обвинувачений кілька разів через «WhatsApp» надавав фігуранту справи відповідну інформацію за що 21 липня він отримав неправомірну вигоду в розмірі 1000 доларів США (згідно курсу НБУ станом на 21 липня це становило 36568 гривень 60 копійок).

Сторони уклали угоду на умовах визнання пом’якшуючими обставинами щирого каяття, активного сприяння розкриттю злочину, перше притягнення до кримінальної відповідальності, позитивної характеристики за місцем проживання.

Суд визнав прикордонника винним, оштрафував на 51 000 грн та позбавив права обіймати посади в Державній прикордонній службі України на 1 рік.

1000 доларів США, які фігурант заплатив прикордоннику, повернули відділу внутрішньої та власної безпеки прикордонному загону Головного відділу внутрішньої та власної безпеки, частково знявши накладений ухвалою слідчого судді Луцького міськрайонного суду Волинської області від 24 липня арешт на вказані кошти.

Також з судимого стягнули в користь держави 3 824 гривні судових витрат на проведення судової технічної експертизи.

До вступу вироку в законну силу щодо прикордонника залишили запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 107 360 гривень. Після набрання вироком законної сили внесену заставу повернуть заставодавцю.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *