На Волині за ухилення від мобілізації «свідку Єгови» дали 3 роки тюрми

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Волині за ухилення від мобілізації «свідку Єгови» дали 3 роки тюрми
image
Назар Тарадюк / 15.12.2023 / 0 Коментарів

В Іваничах за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації судили прихожанина «теократичної» організації «Свідки Ієгови».

Про це відомо з вироку Іваничівського районного суду.

Відомо, що чоловік з 15 червня 1996 по теперішній час перебуває на військовому обліку.

Обвинувачений 1 червня 2023 особисто відмовився отримувати повістку та не прибув до військової частини для проходження військової служби під час мобілізації.

Обвинувачений свою вину не визнав у повному обсязі і пояснив, що з дитинства є вірчою людиною. Він та його родина протягом всього свого життя є прихожанином «теократичної» організації «Свідки Ієгови». Він відвідує збори цієї організації. Судячи з канонів, які проповідують постулати віри організації «Свідки Ієгови» він не має права брати до рук зброї, а тому відмовляється від виконання призиву на військову службу по мобілізації.

Відомо, що чоловік у 1995 році був засуджений за відмову від проходження військової служби. Йому повідомляли про можливість проходження альтернативної служби, але він відмовився. Обвинувачений вважає, що по релігійним переконанням не може служити в Збройних Силах України.

Актом «Про відмову в отримання повістки» від 1 червня 2023 року волинянин відмовився отримувати повістку на відправку на військову службу по мобілізації.

Прихожанка «теократичної» організації «Свідки Ієгови» в судовому засіданні суду пояснила, що на території України ця релігійна організація не зареєстрована. Збираються прихожани в різних будівлях, бо церкви вони не мають. Обвинувачений відвідував церкву, як часто сказати вона не може. За реєстрацією організації вони до державних органів не зверталися.

У справі наголошують, що згідно відповіді Релігійної організації «Релігійний Центр Свідків Єгови в Україні» (м. Львів) від 27 липня 2023 року, обвинувачений не належить до Релігійного об`єднання Свідків Єгови в Україні.

Відомо, що на утриманні обвинуваченого є троє дітей, двоє з яких неповнолітні, одна дитина у віці 17 років, інша у віці один рік і чотири місяці.

Суд визнав обвинуваченого винним та позбавив волі на 3 роки.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *