На Харківщині чоловік видавав російського дизертира за свого сина. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Харківщині чоловік видавав російського дизертира за свого сина. ВІДЕО
image
Оля Коновалова / 26.05.2022 / 0 Коментарів

Житель села Шестакове, що на Харківщині більше місяця переховував у власному домі російського солдата та видавав його за свого сина.

Цю історію розповів начальник слідчого управління головного управління Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

Російського дезертира виявили поліцейські роти “Схід”.

Коли росіянина затримали, він розповів, що народився у Кривому Розі, де й досі живуть його батьки. Потім переїхав у Крим і після анексії півострова Росією прийняв громадянство РФ. У війську держави-агресора служив навідником танка.

Молодик запевняє, що коли їхній підрозділ в’їхав на територію України колоною з п’яти танків, він вирішив не брати участі в так званій “військовій операції”. Тому нібито втік із танка і сховався в будинку одного з мешканців села Шестакове (Старосалтівська територіальна громада Вовчанського району Харківської області).

Як стверджує росіянин, після війни він хотів залишитися в Україні й поїхати до своєї родини.

51-річний місцевий мешканець, який переховував загарбника-дезертира, запевняє, що просто допомагав хлопцю “ховатися від росіян”, а потім збирався здати його Службі безпеки. Також він стверджує, що іншим російським військовикам сприяння не надавав.

Чому чоловік одразу після деокупації не видав свого “квартиранта” і які ще дії вчиняв, надаючи допомогу державі-агресору – буде з’ясовано в ході слідства за ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору).

Наразі обох чоловіків затримано.

 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *