На Харківщині ЗСУ взяли в полон тисячі солдатів і офіцерів рф

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Харківщині ЗСУ взяли в полон тисячі солдатів і офіцерів рф
image
Оля Коновалова / 13.09.2022 / 0 Коментарів

Під час контрнаступу в Харківській області ЗСУ взяли у полон тисячі російських окупантів, серед них є багато високопоставлених офіцерів.

Про це пише Die Welt.

Втікаючи від ЗСУ, росіяни залишили напризволяще багато техніки та боєприпасів. Заяви міноборони росії про "тактичний відступ" у Харківській області — брехня. Річ у тім, що російська лінія оборони просто обвалилася, а окупаційні сили — порозбігалися.

Російську армію на Харківщині допомогло розбити й те, що москва готувалася до наступу ЗСУ на Півдні, а саме на Херсонщині.

"Успіх раптового нападу української армії ґрунтується не лише на мужності. Але на всебічній освіті, відмінному плануванні та реалізації", — зауважили у виданні. 

Контрнаступ на Харківщині

В останні дні Збройні сили України активізували бойові дії на Харківському напрямку, звільнивши та встановивши український прапор над рядом населених пунктів, серед яких міста Балаклія, Ізюм, Куп'янськ, які російські війська окупували ще навесні. Частина підрозділів ЗСУ вийшла до державного кордону України.

Як розповів голова Українського центру безпеки та співробітництва Сергій Кузан, у Харківській області наші захисники застосовують тактику щодо відрізання логістичних маршрутів, як це було на Херсонському напрямку.

За даними американського Інституту вивчення війни, лише за кілька днів Україна звільнила більше територій, ніж росія захопила з квітня. Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний зазначив, що на Харківському напрямку українські війська просунулися не лише на південь та схід, а й на північ.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *