На Херсонщину приїхав Зеленський: що він сказав

image
Назар Тарадюк / 23.03.2023 / 0 Коментарів

На Херсонщину з візитом приїхав президент Володимир Зеленський після Донеччини та Харківщини.

Він провів нараду, нагородив українських бійців та відвідав об'єкт енергетичної інфраструктури. Про це повідомляє Офіс президента.

Зеленський заслухав доповідь військового командування про оперативну ситуацію в регіоні. Під час наради обговорили відбудову пошкодженої інфраструктури, зокрема відновлення електромереж Херсонщини, і стан розмінування звільнених територій.

Також Зеленський вручив державні нагороди українським військовослужбовцям, які беруть участь в обороні Херсонської області: ордени Богдана Хмельницького III ступеня, «За мужність» III ступеня та медалі «За військову службу Україні». Натомість військові подарували президенту годинник із зображенням герба України та мапи Криму, який виготовили з частини ствола підбитої ворожої гармати.

Крім того, Зеленський відвідав село Посад-Покровське, де пошкоджено будинки та об’єкти соціальної інфраструктури. Він поспілкувався з місцевими, а ще оглянув пункт незламності та мобільний будинок у селі.

Також президент відвідав один з енергетичних об’єктів області та ознайомився із ситуацією щодо забезпечення електроенергією населених пунктів Херсонщини. У Херсоні він оглянув одне зі стаціонарних укриттів.

Напередодні, 22 березня, Зеленський відвідав передові позиції українських військових на Бахмутському напрямку, а також побував у госпіталі на Донеччині, де лікуються поранені бійці. Після цього президент відвідав Харківщину.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *