На Ягодині «зникло» понад 3 тисячі коробок з цигарками?

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Ягодині «зникло» понад 3 тисячі коробок з цигарками?
image
Наш Інсайдер / 04.07.2022 / 0 Коментарів

Більше 3 200 коробок з цигарками зникли на МПП Ягодин.

Про це у фейсбук повідомив бізнесмен Сеяр Куршутов.

Він зазначив, що днями Львівське ТУ ДБР затримало 500 коробок з сигаретами, які везли в Україну з Сербїї у двох вантажних автомобілях, через пункт пропуску Ягодин, Волинської митниці.

Але, з опублікованих Сеяром Куршутовим документів вбачається, що з Польщі в Україну виїхало 3 780 коробок (в автомобілі з номерним знаком ВС7146СТ - 2 030 коробок та ще 1 750 коробок в автомобілі з номерним знаком WE5T607).

Збільшена копія

Збільшена копія 

«Як так трапилось і де «непомічена» частина вантажу, треба спитати у групи «фокусників», які безпосередньо брали участь у процесі перетворення 3 780 коробок в 500, а саме у заступника Львівського ТУ ДБР Терлецького, які прикомандирували з центрального апарату; формально рядового співробітника митниці Хомича (фактично він керує процесами замість номінального начальника митниці Татарчука), а також власників вантажу — сидячого в сербській тюрмі санкційного контрабандиста Олександра Акста та його партнера Петра Федашко (безпосередньо займався організацією схеми).

P.S.: Для розуміння масштабу схеми: ринкова вартість лише цих непомічених 3.280 коробок сигарет коштує не менше ніж 1.5 мільйона доларів», - написав Сеяр Куршутов.

Про факт вилучення документів працівниками ДБР у цій справі свідчать і копії ухвали слідчого судді Луцького міськрайонного суду, які опублікували в телеграм-каналі Держмитслужба (Customs of Ukraine).

З документа вбачається, що ДБРівці просили надати їм дозвіл та вилучити митні декларації по цьому вантажу, товаросупровідні документи, зовнішньоекономічні угоди, акти митних оглядів та інші.

Головне зображення ілюстративне

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *