На Закарпатті низка підприємств підпорядковується агенту кремля - ЗМІ

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Закарпатті низка підприємств підпорядковується агенту кремля - ЗМІ
image
Назар Тарадюк / 06.07.2022 / 0 Коментарів

Однією з найбільш контроверсійних фігур на Закарпатті є нинішній керівник Ужгородського коньячного заводу Володимир Гісем.

Він прославився не завдяки досягненням чи допомозі регіону, а через численні скандали, пов’язані з незаконною приватизацією державних підприємств. Про це пише hromadske.kiev.

Також Гісем може бути прихильником президента рф путіна, бо донедавна в кабінеті коньячного мафіозі висів портрет російського диктатора в молодості.

А в ході обшуків Службою безпеки України на підприємствах та в помешканні директора Ужгородського коньячного заводу Володимира Гісема знайшли низку доказів, які можуть свідчити про його звʼязки з росією. На додачу до портрету путіна, Гісем мав при собі печатки діючих російських підприємств та документацію, яка підтверджувала систематичну незаконну фінансову діяльність керівництва підконтрольних Гісему підприємств.

Така прихильність до російського президента може обернутись і співпрацею зі спецслужбами ФСБ і шпигунством і роботою на країну-агресора. Аналогічних випадків останнім часом багато, як і диверсантів, які під час війни працюють на рф. 

Тим паче, що ще до початку повномасштабного вторгнення Гісем не приховував своїх симпатій до росії, був прихильником друга путіна Віктора Януковича і навіть свого часу став другим номером «Партії регіонів» на виборах до Закарпатської обласної ради. Окрім того, про Гісема пишуть навіть російські ЗМІ. Згадка про коньячного барона зʼявилась у журналі «руська водка», у якому йшлося про другу експедицію видання на Закарпаття і була наведена цитата самого Гісема, який «вважає, що нове возз’єднання України з росією ми ще так до кінця не оцінили».

Гісем не вирізняється патріотизмом чи порядністю, в його арсеналі інші методи – вкрасти, захопити, привласнити. 

Зокрема, його підозрюють у витісненні трудового колективу з власників державного підприємства Ужгородський коньячний завод та його привласненні. Завод вже 11 років знаходиться у стадії ліквідації, що експерти вважають маніпуляцією для прикриття незаконних схем. У своєму бізнесі Гісем використовує родичів та підлеглих, які виступають підставними особами під час оформлення підприємств, який де-факто керує коньячний барон. 

Так Ужгородський коньячний завод не продає коньяк самостійно, а уклало угоду на продаж з компанією «Плодоовоч», яку очолює зять Гісема, Селехман. Цей завод не єдиний «здобуток» темної імперії Гісема. 

Також він став власником кількох державних підприємств, серед яких Хуст Реал-База, Птахофабрика Виноградово, Комбінат Хлібопродуктів Виноградово, Радгосп-завод Великолазівський, Радгосп-завод Руське Поле, Радгосп-завод Берегівський, Ужгородський механічний завод, Іршавський завод продтоварів, Іршавський завод хлібопродуктів.

Окрім того, Гісем прибрав до рук скандальний туристичний центр «Верховина» біля Невицького замку, Плосківський завод мінеральних вод і гастроном «Мукачево».

В Україні за ініціативи президента Зеленського мають провести масштабну перевірку незаконної приватизації українських підприємств, яка відбулася у 90-х роках. Ця ініціатива спрямована на виявлення та виправлення порушень, які були допущені під час переходу державних підприємств у приватні руки.

Будуть ретельно перевірені всі випадки приватизації державних підприємств у 90-х роках. Особливу увагу приділятимуть великим підприємствам стратегічного значення для економіки країни. У разі виявлення порушень, влада планує накладати арешти на майно та рахунки осіб, причетних до незаконної приватизації. Це стосується, насамперед, олігархів, які шляхом маніпуляцій та зловживань стали власниками державних активів. Гісем ідеально підходить під цей опис і може бути першим на перевірку, а далі вже вести бізнес в росії, якщо йому настільки подобається країна-агресор. 

І це ще далеко не всі деталі з темного життя коньячного барона Гісема. Попереду нові викриття та шокуючі факти з його біографії, оприлюднення яких йому не сподобається і залишатиметься лише одне — напитись і забутись. Добре, що Гісем завжди знає, де взяти алкоголь. 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *