На Закарпатті сотні людей цілу добу гасили лісову пожежу. ФОТО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • На Закарпатті сотні людей цілу добу гасили лісову пожежу. ФОТО
image
Оля Коновалова / 14.08.2022 / 0 Коментарів

Для гасіння масштабної лісової пожежі, що охопила понад 90 га на території Ужгородського лісового господарства залучали авіацію та сотні людей: лісову охорону, сили Нацгвардії, прикордонників та місцеве населення. 

Пожежники отримали інформацію про пожежу у лісі 12 серпня: працівники лісгоспу заявили про необхідність залучення підрозділів надзвичайників через розповсюдження вогню.

Пожежу зафіксували між населеними пунктами Бегендяцька Пастіль та Костева Пастіль. 

Для гасіння залучили підрозділи ДСНС, Нацполіції, Нацгвардії, держлісгоспу, зведені рятувальні загони, два спецлітаки АН-32П та гелікоптери Мі-8, а також додаткові екіпажі пожежних машин. Долучалося й місцеве населення, а Червоний Хрест розгорнув свій намет.

Обласна влада заборонила будь-які відвідування лісів, навколо об’єктів критичної інфраструктури облаштовували мінеральні смуги.

О 16:25 12 серпня займання лісової підстилки локалізували на площі близько 25 га. Як зазначили рятувальники, гасіння було ускладнено важкодоступною гірською місцевістю. Середня висота там сягала близько 500 метрів.

13 серпня гасіння продовжилося. На місці виконання завдань з ліквідації пожежі розгорнули мобільний штаб для координації взаємодіючих структур. Глава ОДА повідомляв, що вдень вогонь майже загасили, однак під час обльоту зафіксували додаткові осередки загоряння.

О 16:25 13 серпня рятувальники відзвітували, що лісову пожежу на горі Савчин між населеними пунктами Бегендяцька Пастіль та Костева Пастіль було ліквідовано.

За весь час літаки та гвинтокрили Спецзагону ДСНС України здійснили щонайменше 60 скидів води на ліси.

Загалом для гасіння залучили понад 200 людей та 20 одиниць техніки: 102 людини та 16 одиниць техніки від ДСНС, 75 фахівців та 2 одиниці техніки від лісової охорони, 29 людей та одну одиницю техніки від Нацгвардії.

Віктор Микита повідомив, що Національна поліція почала посилену роботу для пошуку людей, які можуть бути причетні до займання. 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *