Національно-патріотичне виховання дітей: на Волині виділять 400 тисяч

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Національно-патріотичне виховання дітей: на Волині виділять 400 тисяч
image
Назар Тарадюк / 29.04.2023 / 0 Коментарів

У бюджеті Волині на виконання заходів Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді у 2023 році передбачили понад 400 тисяч гривень.

Про це повідомили на сайті обласної військової адміністрації.

Як розповів заступник голови ОДА Юрій Гупало, у 2023 році в рамках Програми заплановано проведення 12 якісних ґрунтовних заходів. Усі вони мають національно-патріотичне спрямування, покликані виховувати у наших дітей почуття національної самосвідомості, любові до рідної держави та її історії.

Відтак, цьогоріч пройдуть заходи з військово-патріотичного таборування: «Легіонер», «Повстанець», «Лідер», «Рейнджер Кемп», «Січ», «Волинська січ», «Рекрут».

Проведення табору «Повстанець» заплановано у три зміни. Організатори сподіваються, що «Повстанець» та «Рейнджер Кемп» будуть наймасовішими.

Також запланували проведення обласних семінарів, тренінгів-навчань, вишколів для виховних кадрів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Передбачена підтримка Пластового руху в області, зокрема, запланували проведення пластового табору «Велика гра».

«Координаційна рада з питань національно-патріотичного виховання має бути не просто черговим дорадчим органом при ОДА, – звернувся до учасників засідання керівник профільного управляння Олександр Хвіщук. – Сподіваюся, що ми, усі разом, у тісній співпраці зможемо організуватися та напрацювати дієву концепцію реалізації Обласної цільової програми національно-патріотичного виховання».

Загалом обговорення заходів проходило у жвавій дискусії. На переконання членів координаційної ради, озвучений перелік заходів програми необхідно доопрацювати, за потреби зробити перерозподіл коштів.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *