Над Одещиною збили таку ж ракету, якою знищили ТРЦ в Кременчуці

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Над Одещиною збили таку ж ракету, якою знищили ТРЦ в Кременчуці
image
Оля Коновалова / 29.06.2022 / 0 Коментарів

Над Одещиною вдалось збити російську ракету типу Х-22, випущену з літака Ту-22. Цим треба завдячувати підрозділу сил протиповітряної оборони.

Про це повідомляється на Телеграм-каналі Одеської міськради з посиланням на пресслужбу оперативного командування «Південь». 

«По Одещині ворожою стратегічною авіацією завдано удар ракетою повітряного базування «Х-22», випущеною з літака Ту-22 з напрямку Чорного моря. Внаслідок влучної роботи сил ППО ракету знищено над полями Одеського району», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що руйнувань і постраждалих немає.

Напередодні підрозділ сил протиповітряної оборони збив над морем на підльоті до Одещини ракету типу «Онікс», випущену з кримського берегового ракетного комплексу «Бастіон» в напрямку Ізмаїльського району.

До слова, саме такі ракети типу Х-22 раніше влучили в ТРЦ у Кременчуку та на територію "Кременчуцького заводу дорожніх машин ("Кредмаш")"

Яким був цей удар можна переглянути на відео

Довідка: Х-22 «Буря» (виріб Д-2, відповідно до класифікації НАТО — AS-4 Kitchen — «Кухня») — радянська надзвукова крилата протикорабельна ракета повітряного базування великої дальності. Входить до складу авіаційного ракетного комплексу К-22.

Вага: 5,820 кг

Довжина: 11,65 м.

Діаметр: 92 см.

Дальність: 330 км.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *