"Найважливіше було вислухати тих, хто пережив окупацію", - Стернійчук

  • Головна
  • НОВИНИ
  • "Найважливіше було вислухати тих, хто пережив окупацію", - Стернійчук
image
Назар Тарадюк / 28.03.2023 / 0 Коментарів

Рік тому Північ України звільнилась від окупантів. 28 березня від ворога було звільнено Ірпінь. Кожен на своєму фронті допомагав містам Київщини, Чернігівщини, Сумщини.  

У день звільнення Ірпеня народний депутат України, голова обласної партійної організації “Слуга Народу” – Валерій Стернійчук згадує, як вдалося підтримати мешканців тоді, - інформують на сайті політичної партії.

“Спершу з командою скоординували доїзд волонтерів із Румунії, які змогли побачити звільнену Бородянку, Ірпінь та  Бучу. Вони привезли жителям продукти харчування, засоби гігієни. Та найважливішим було вислухати тих, хто пережив окупацію. Здебільшого це старші люди, які попри все не покинули свій дім.  

Навесні 2022 спільно з головою фракції «Слуга Народу» в Ковельській міській раді Вадимом Клімуком ініціювали передачу необхідної допомоги до Ірпеня та у звільнені села Чернігівщини. Декілька вагонів потяга з Волині їхали заповнені продуктами та гуманітарною допомогою.  

Ця підтримка постраждалих міст не зупинялась і влітку. В серпні звернулися до ГО «Рух змін допомога Україні», аби волонтери завезли необхідне тим, хто був в Бучі, Ірпені, Гостомелі. Кожного разу, коли волонтери роздавали привезене, люди зустрічали їх зі сльозами на очах і ще більше вірили в нашу перемогу.  

Сотні слів вдячності не замінять погляду людей, які, переживши окупацію, в цю мить отримували надію. Ми ж надіємось і віримо – наша перемога близько! Усі звільнені міста відбудуємо і тим, хто втратив дім, повернемо нові стіни, а українців, яких немає з нами, шануватимемо світлу пам’ять! Слава Україні!” – написав Валерій Стернійчук.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *