Навчання білоруських силовиків найманцями ПВК «Вагнер»

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Навчання білоруських силовиків найманцями ПВК «Вагнер»
image
Назар Тарадюк / 14.06.2024 / 0 Коментарів

За інформацією телеграм-каналу "Беларускі Гаюн", протягом травня представники російської терористичної ПВК "Вагнер" продовжували навчати силові структури режиму олександра лукашенка в білорусі. Зокрема, фіксувалося продовження тренувань військовослужбовців внутрішніх військ (ВВ) під керівництвом досвідчених інструкторів із ПВК "Вагнер". Навчання білоруських військових із ЗС рб минулого місяця не було відзначено.

Раніше пресслужба внутрішніх військ перестала згадувати ПВК "Вагнер" у своїх матеріалах, замінюючи цю назву на термін "досвідчені інструктори". У травні ці інструктори завершили бойове злагодження загону спецпризначення "Грім", а також провели з ним низку тренувань, що охоплюють вогневу, бойову, тактичну і медичну підготовку. Крім того, проводилися заняття з вогневої та медичної підготовки з офіцерами головного управління командувача внутрішніх військ рб. Наразі в білорусі залишаються близько сотні найманців ПВК "Вагнер", які продовжують свою діяльність.

Згідно з інформацією від "Беларускі Гаюн", у травні ситуація з російським військовим контингентом на території білорусі не зазнала змін.

Військовослужбовці Збройних сил російської федерації (ЗС рф) продовжують перебувати на тих самих локаціях і в тій самій чисельності, що й раніше. Зокрема: Аеродроми "Барановичі", "Мозир" ("Боков") і "Зябрівка" продовжують приймати 500-600 осіб.

Радіотехнічний вузол "Барановичі" і 43-й вузол зв'язку "Вілейка" - до 1450 осіб.

Крім того, у білорусі продовжують функціонувати російські військові правоохоронні органи, як-от 484-й військовий слідчий відділ (Клецкий район) і 313-та військова прокуратура гарнізону (мінськ), у яких залучено кілька десятків осіб. На 1 червня 2024 року "Беларускі Гаюн" оцінює загальну кількість російських військових, які перебувають у білорусі, приблизно у 2000 осіб.

Присутність терористів ПВК "Вагнер" і російського окупаційного контингенту в білорусі продовжує залишатися значним фактором у регіональній безпеці. Навчання білоруських силовиків професійними найманцями посилює військову міць режиму лукашенка, в той час як стабільна присутність російських військ зміцнює військові позиції росії в цьому стратегічно важливому регіоні.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *