Найбільший тендер тижня: на ремонт мосту додали ще півмільярда

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Найбільший тендер тижня: на ремонт мосту додали ще півмільярда
image
Назар Тарадюк / 21.09.2023 / 0 Коментарів

Найбільшим тендером тижня (з 10 по 16 вересня) в системі «Прозорро» став ремонт мосту через річку Случ біля міста Сарни Рівненської області за 527 мільйонів гривень.

За даними місцевої облради, міст справді знаходиться в аварійному стані. 1 серпня цього року він вже був закритий, і для забезпечення автомобільного руху через Случ звели тимчасову переправу, яка відкривали у визначені години, - пише видання "Наші гроші".

«Однак на сьогодні тимчасова монтажна переправа в належному режимі не працює. Через що зросла суспільна напруга серед місцевих жителів», – констатували під час обговорення депутати Рівненської облради.

Ремонт вперше замовили ще у листопаді 2022 року. Тоді підряд вартістю 390 млн грн отримала компанія «Автострада» і зробити ремонт мали до кінця 2023 року. Станом на зараз Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Рівненській області заплатила підряднику по першому контракту вже 346 млн грн. Про це свідчить портал казначейських проплат «e-Data».

Однак по ходу ремонту з’ясувалось, що міст знаходиться у ще гіршому стані, ніж думали на початку. Цим і пояснили нове замовлення на 527 млн грн. Тепер ремонт має бути завершений вже в кінці 2024 року.

З календарного плану видно, що більша частина витрат по новому контракту припадає на наступний рік.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *