Найпоширеніші схеми шахраїв в інтернеті

image
Назар Тарадюк / 10.10.2023 / 0 Коментарів

Однією з найпоширеніших шахрайських схем – є злам облікових записів в соціальних мережах та месенджерах (фейсбук, інстаграм, телеграм тощо). 

Щодня до поліції надходять звернення громадян про те, що вони стали жертвами тих чи інших шахрайських схем, - інформує поліція у Волинській області.

Спочатку зловмисники поширюють фішингові посилання, наприклад, під виглядом пропозицій взяти участь у голосуванні, конкурсі, пропозицій роботи в інтернеті тощо. Перейшовши за посиланнями, громадяни вводять логіни та паролі від своїх акаунтів у соціальних мережах/месенджерах, які автоматично стають відомі шахраям.

Потім шахраї від імені власника акаунта розсилають підписникам однакові повідомлення такого змісту: "Привіт! Позич, будь ласка, гроші до завтра! Дуже треба!".

Суму шахраї зазначають різну, вказують номери своїх карток і у такий спосіб привласнюють кошти осіб, які погоджуються їх позичити.

Аби не потрапити на гачок до шахраїв, запитайте у друга те, що можете знати тільки він та ви. Таке запитання одразу викриє шахрая. Або ж зателефонуйте та переконайтеся, чи друг дійсно просить вас про допомогу. 

Також для більшої безпеки застосовуйте двоетапну автентифікацію. Вона дозволить при в вході в обліковий запис перевіряти вашу особу через пошту, або номер мобільного телефону.

Будьте обачні та дбайте про безпеку своїх грошей. Якщо ж ви стали жертвою шахраїв, невідкладно зверніться до поліції за номером телефону 102.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *