Нічна стрілянина в центрі Луцька. Що присудили хуліганам

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Нічна стрілянина в центрі Луцька. Що присудили хуліганам
image
Оля Коновалова / 23.11.2021 / 0 Коментарів

Суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області Алла Полюшко оголосила вирок двом неповнолітнім, які 15 серпня цього року влаштували стрілянину просто під вікнами Головного управління Національної поліції у Волинській області. 

Того дня близько 22:00 год у сквері поблизу готелю «Україна» на вул. Словацького, 2 між кількома людьми виникла суперечка, яка переросла у масову бійку. Спочатку один з неповнолітніх вдарив старшого чоловіка кулаком в обличчя. Останній почав оборонятися, та вже за хвилину другий 17-річний хлопець вихопив з кишені пневматичний газовий пістолет «KWC» і здійснив один постріл в живіт чоловіку, а двом перехожим, які намагались втрутитись і припинити конфлікт, ще по 2 постріли у ноги.

Першим підстреленим чоловіком, як писали ЗМІ, виявився 37-річний працівник одного із місцевих медіа.

Очевидці викликали на місце інциденту поліцію і медиків. На щастя, чоловіки не отримали серйозних травм, а лише забій губи та синці від гумових куль.

Обох неповнолітніх затримали і встановили їхні особи. Ними виявились учні Волинського фахового коледжу НУХТ. Хлопцям інкримінували кримінальне правопорушення, передбачене ст.296 ч.4 КК України, а саме хуліганство. Під час слідства хлопці розкаялись у скоєному. Тим не менше – опинились на лаві підсудних.

Законні представники неповнолітніх хуліганів характеризують дітей позитивно, стверджуючи, що мають на них виховний вплив. Мовляв, хлопці зробили належні висновки і їх виправлення можливе без ізоляції від суспільства. А бабуся неповнолітнього, який ударив, але не стріляв з пістолета, просила суд передати онука під її нагляд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічна бійка в центрі Луцька: біля управління поліції стріляв неповнолітній

Вже в суді потерпілий чоловік, якого вдарили в обличчя та підстрелили в живіт розповів, що збитки йому відшкодовані повністю. А тому, він просив обвинувачених не карати.

Другий потерпілий взагалі написав заяву, про те, що не має жодних претензій до обвинувачених і відмовляється від залучення його до справи в якості потерпілого.

Зрештою, суддя визнала обох хлопців винними. Одному з неповнолітніх, який стріляв з пістолета присудили 3 роки позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік. Іншого ж – звільнили від покарання і передали на поруки бабусі.

А от пістолет, з якого стріляв хуліган, вирішили знищити.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *