Нове авто і «біла» зарплата: що задекларував депутат Андрій Бокоч

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Нове авто і «біла» зарплата: що задекларував депутат Андрій Бокоч
image
Еля Коротинська / 03.04.2024 / 0 Коментарів

Депутат Волинської обласної ради від партії «За майбутнє» Андрій Бокоч відомий вже не стільки, як громадський активіст, як вічний соратник та «права рука» нардепа і політика Ігоря Гузя. Саме він понад 10 років керує його штабами під час виборів до місцевих рад та парламенту. За плечима Андрія Бокоча – діяльність у ГО «Національний Альянс», ГО «ПОРА», членство у політичних партіях «ЗА Україну!», «Народний Фронт» та робота у фонді Ігоря Гузя «Прибужжя». У 2020 році під час виборчої кампанії до місцевих рад і Верховної Ради вони разом доєднались до команди Ігоря Палиці «За Майбутнє». Попри те, що Андрій Бокоч посідав 48-й номер у єдиному списку - йому не відразу вдалось отримати мандат депутата Волинської обласної ради. За помічника Ігоря Гузя проголосувало лише 351 виборець. Однак вже під час другої сесії нового скликання обранець Євгеній Недищук відмовився від свого мандату від партії «За Майбутнє», що дозволило Андрію Бокочу посісти крісло в депутатському корпусі Волинської обласної ради VIII скликання.

22 березня 2024 року він подав до НАЗК електронну декларацію про свої статки. У Андрія Бокоча є дружина Катерина та син Михайло. Мешкає сім’я у селі Липини біля Луцька. У власності Андрія Бокоча немає ніякої нерухомості. Натомість він вказав, що його дружина з 2018 року володіє квартирою площею 69,4 м.кв. вартість якої в декларації не вказано. Також Катерина Бокоч має власну кладовку площею 6,4 м.кв.

Щодо транспортних засобів, то Андрій Бокоч вказав у декларації, що володіє автомобілем Hyundai Sonata 2010 року випуску. Транспортний засіб він придбав торік – 23.06.2023 року за 90 000 грн. Варто зауважити, що в Україні на ринку вживаних авто ціни на таку модель стартують від 237 000 грн.

Також депутат Волиньради оприлюднив інформацію про те, скільки вони з дружиною офіційно заробили у 2023 році. Андрій Бокоч за основним місцем роботи в управління справами Апарату Верховної Ради, де працює помічником-консультантом нардепа Ігоря Гузя, отримав торік 234 121 грн заробітної плати. Ще 1 911 грн він отримав в АТ «Сенс Банк» у вигляді іншого додаткового блага. Його ж дружина Катерина Бокочпрацюючи в Департаменту освіти Луцької міської ради отримала у 2023 році 174 975 грн заробітної плати. Також торік вона отримала 77 112 грн доходу від відчуження рухомого майна. Піднявши декларацію Андрія Бокоча за попередні роки з’ясовуємо, що Катерина Бокоч володіла автомобілем Renault Grand Modus 2009 р.в.. Вочевидь, вона продала власний транспортний засіб торік перед тим, як її чоловік обзавівся вищезазначеним Hyundai Sonata.

Тож загалом сімейство Бокочів у 2023 році задекларувало 488 119 грн спільного доходу. Зуміла родина також відкласти певні заощадження. Зокрема, депутат Волинської обласної ради тримає у готівці 150 000 грн та 12 000 доларів США, а його дружина Катерина Бокоч – 60 000 грн.

Інших статків чи цінних паперів у Андрія Бокоча та його родини, згідно поданої декларації за 20223 рік – немає.

Попри це, він має корпоративні права в ГО «Фундація суспільних перетворень», Волинський обласний спортивно-оздоровчий клуб «Сокіл» та ГО «Всеукраїнське об’єднання АТАКА».

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *