«Нове (старе) будівництво»: у Прилісному добудують котельню за 8,3 млн

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «Нове (старе) будівництво»: у Прилісному добудують котельню за 8,3 млн
image
Еля Коротинська / 24.09.2024 / 0 Коментарів

У селі Прилісне на Маневиччині планують збудувати квартальну котельню. На це з бюджету громади готові витратити 8,8 млн грн. Про це стало відомо з оголошення про завершення проведення відкритих торгів з особливостями, розміщеного на майданчику ProZorro.

Предмет закупівлі звучить неоднозначно: «Нове будівництво незавершеного будівництва квартальної котельні на вул. Сойне, 12 в с. Прилісне».

Однак, як пояснила начальниця відділу правового, організаційно-технічного забезпечення  Прилісненської сільської ради Наталія Козак, так вимагає буква закону.

«Котельню починали будувати, але не здали в експлуатацію, тому згідно законодавства це будівельні роботи. Ні реконструкція, ні добудова по кодах цієї закупівлі не підходить. Тому так і назвали «нове будівництво незавершеного будівництва», - пояснила у телефонному коментарі чиновниця.

Варто зауважити, що цю закупівлю Прилісненська сільська рада вже оголошувала у серпні. Тоді на участь подалось лише одне підприємство – ПП «РОУДІЗ». Однак через відсутність певних документів – підприємству висунули вимогу про усунення невідповідностей. Зрештою, торги відмінили і оголосили вдруге.

Цього разу участь у відкритих торгах взяло 2 підприємства:

  • ПП «Константа-М», яке запропонувало виконати усі роботи за 8 311 573 грн.
  • ПП «РОУДІЗ», запропонувало виконати усі роботи за 8 399 998 грн.

Таким чином, тендерний комітет 23 вересня 2024 року обрав переможцем ПП «Константа-М», адже ця фірма подала найбільш економічно вигідну пропозицію.

Згідно плану фінансування, усі роботи фірма-виконавець має завершити до 31.12.2025 року.

 

Довідково:

Котельню у селі Прилісне почали будувати ще у 2007 році. Замовником робіт тоді виступила Волинська ОДА, залучивши кошти з державного фонду регіонального розвитку. Однак згодом фінансування забракло і виконавець робіт ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536» припинив роботи.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *