Одне з міст Волині матиме унікальний статус

image
Віктор Гордійчук / 09.12.2022 / 0 Коментарів

Нововолинськ протягом 15 років буде мати унікальний статус вільної економічної зони.

Про це під час засідання комісії в облраді заявила заступниця Нововолинського міського голови Юлія Лефтер, інформує Волиньрада у фейсбуці.

Лефтер розповіла про діяльність інвестиційного парку «NOVO», а також перспективи розвитку шахтарського міста.

«Нововолинськ з 2022 по 2037 рік матиме унікальний статус зони вільної економічної торгівлі, що передбачає звільнення від шести видів податків. Ми уже моніторим підприємства, які могли б до нас зайти на цих умовах, і Нововолинськ міг би стати індустріальним парком з такими ж умовами, що і NOVO. Проте, є одне але: граничний обсяг річного обороту виробництв не має перевищувати 40 млн грн. Це вкрай мала сума, яка не сприяє створенню потужних бізнесів», - наголосила вона.

Відтак, з цього приводу Нововолинська міська рада готує звернення до Парламенту з метою внесення змін до законодавства щодо підвищення оборотного ліміту до 500 млн гривень.

В результаті обговорення депутати підтримали пропозицію Юлії Вусенко та рекомендували розробити і винести на розгляд сесії обласної ради аналогічне звернення до центральної влади від профільної комісії, аби підтримати колег із Нововолинська.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *