Окупанти дають маріупольцям, які шукають рідних, каталог з тисячами фотографій трупів

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Окупанти дають маріупольцям, які шукають рідних, каталог з тисячами фотографій трупів
image
Оля Коновалова / 05.08.2022 / 0 Коментарів

В тимчасово окупованому Маріуполі на вулицях подекуди ще досі лежать трупи цивільних, запаковані в пластикові пакети.

Як повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, пакети розривають бродячі собаки та розтягують частини тіл по району.

«На звернення мешканців окупаційна влада відмовляється реагувати та проводити поховання, відповідаючи «кому треба хай той і поховає».

В новому моргу на базі лікарні №1 при пошуку місця поховання в братській могилі окупанти надають каталог фотографій трупів в кількості 3-4 тисячі фотографій. Фотографії зроблено в моргу на Метро на вулиці. Маріупольці кажуть, що близькі психічно не витримують такий пошук. Більш того, самі окупанти заявляють що в «каталозі смерті» не більш 20 відсотків від усіх, що пройшли через морг на Метро», - написав Андрющенко.

Нагадаємо, що з середини березня загарбники влаштували в приміщенні колишнього торгового центру «Метро» імпровізований морг для зберігання тіл загиблих маріупольців. Одна з місцевих мешканок розповідала, що ніяких холодильників там не було, а тіла звозили і складували просто на вулиці, на асфальті, під сонцем. І тіла вже розкладалися. 

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *