Операція потребує тиші: в ОК "Південь" прокоментували наступ ЗСУ на Херсонщині

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Операція потребує тиші: в ОК "Південь" прокоментували наступ ЗСУ на Херсонщині
image
Оля Коновалова / 29.08.2022 / 0 Коментарів

Мешканців тимчасово окупованих територій Херсонської області, які не можуть евакуюватися, закликають шукати укриття та перебувати в них під час контрнаступу Збройних сил України.

Таку заяву зробила сьогодні на брифінгу начальниця об’єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк. Таким чином вона відповіла на запитання, чи є якісь рекомендації для українців, які потенційно знаходяться зоні наступу/зіткнення.

– Ми не знищуємо об’єкти інфраструктури і цивільне населення своє бережемо. Але дуже просимо: якщо не було такої можливості, або її немає зараз – евакуюватися з тих місць, де можуть бути активні бойові дії, потрібно знайти для себе укриття і перечекати такі потужні активні дії в ньому. Тому що розвиток подій досить потужний, ситуація динамічно змінюється, – зазначила вона, додавши, що кожна людина самостійно може вирішити, в який період потрібно ховатися.

Коментуючи наступ українських військових на півдні, Гуменюк наголосила, що подібні операції потребують тиші, адже Україна перебуває в умовах гібридної війни та інформаційної війни з рф. Лише в такому випадку наступ може бути успішним.

– Будь-яка військова операція потребує умов тиші… Будь-які дії, навіть якщо вони дуже надихають, мають бути проведені та мати логічне завершення. І тільки тоді вони зможуть бути результативними. Тому новина є, вона всіх надихнула, а далі потрібно набратися терпіння і зрозуміти правила і послідовність дій військових підрозділів, – заявила Гуменюк.

Вона додала, що ворога не можна недооцінювати, адже він стягнув досить потужні сили. Проте вогневий контроль Збройних сил України, тобто удари по логістиці військ рф, дав свої результати: знищені ворожі склади з боєприпасами, зосередження військової техніки, установки ППО.

– Це все, безумовно, послабило ворога, але ми не плекаємо пустих надій, розуміючи, що ворог досить потужний. Те, що вони мають моральну дестабілізацію в своїх військах, може бути використане нами на нашу користь, але розслаблятися ще зарано, – заявила Гуменюк.

Раніше сьогодні стало відомо, що ЗСУ прорвали першу лінію оборони на Херсонщині. 109 полк терористичного формування “днр” відійшов зі своїх позицій, а російські десантники, які були їхньою підтримкою, втекли з поля бою.

Перед цим українські військові знищили практично всі великі мости на Херсонщині. Тим самим вони відрізали війська рф від постачань зброї та підкріплення.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *