Особисте листування та живопис: у музеї на Волині - цікаві надходження

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Особисте листування та живопис: у музеї на Волині - цікаві надходження
image
Назар Тарадюк / 20.05.2023 / 0 Коментарів

Експонати з приватних колекцій наповнюють фонд Волинського краєзнавчого музею.

Про це повідомили на сторінці музею.

Цього разу троє людей передали до фондів світлини, книги, особисте листування і порцеляну.

Як зазначили у музеї, історик-краєзнавець з міста Вишгорода Київської області Володимир Хоменко, надіслав у Луцьк матеріали з власного архіву. Зокрема, листи щодо життя і наукової діяльності уродженця міста Володимир на Волині Агатангела Юхимовича Кримського, вченого-сходознавця, письменника і перекладача, поліглота, секретаря Всеукраїнської академії наук.

Також до фондів музею потрапило особисте листування Богдана Колоска, кандидата архітектури, з Олександром Цинкаловським, який досліджував історичні пам’ятки та археологічні знахідки Волині. Одна з найвідоміших його праць – двотомник "Стара Волинь і Волинське Полісся".

Предмети декоративно-ужиткового мистецтва, середини ХХ століття передала у музей лучанка Віра Рисак. Ці сімейні реліквії поповнили колекцію порцеляни Волинського краєзнавчого музею.

Лучанин Олег Гаврилюк передав до музею книги, документи, предмети з колекції його батька Володимира Йосиповича Гаврилюка та колекцію творів графіки, живопису, книг з бібліотеки українського художника Карела Якубека, які, – кажуть музейники, – становлять історичну та культурну цінність.

Як додали в музеї, долучитися до поповнення фондів може кожен. Наповнення експозицій триває.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *