Освіті Волині не вистачає 32 мільйони гривень

image
Оля Коновалова / 15.03.2023 / 1 Коментарів

Близько 32 мільйонів гривень потребує освіта Волині. Про це стало відомо під час "бюджетної" комісії Волинської обласної ради сьогодні, 15 березня.

Зокрема, до депутатів Волиньради звернулись представники освітніх закладів Заболоття, Головного та Затурців з проханням дофінансувати їх.

Так, більш як 2 мільйони гривень потребує Заболоттівська спеціальна школа, 2 млн 184 тис грн школа у с. Затурці та 1 млн 686 грн — Головненська спеціальна школа. 

Відтак, обласне управління освіти вже звернулось із листом до Міністерства освіти і науки з проханням закрити ці потреби. У разі, якщо Міносвіти не зможе — питання намагатимуться вирішити коштами з обласного бюджету. До слова, цього року Волинь отримала освітньої субвенції на 10% менше, ніж минулого року. Загалом, зараз на потреби освіти Волині треба 32 мільйони гривень.

Крім того, в області хочуть провести аналіз однотипних закладів, щоб оптимізувати мережу закладів освіти та, відповідно, й виплати. 

"Засновник, тобто обласна рада, має привести у відповідність існуючу мережу закладів освіти максимально до того рівня, на основі якого виділяється освітня субвенція. Ми ж розуміємо, що вже у цьому році нам дали освітню субвенцію на 10% менше, а це вже поштовх нам до того, щоб ми все так проаналізували існуючу мережу. Тому наших освітян безперечно треба підтримати, особливо в умовах воєнного часу, але все ж роботу з аналізу треба провести", - зазначив депутат Орест Маховський.

Водночас позаштатна радниця голови Волиньради Людмила Плахотна запевнила, що на зарплати до кінця навчального року коштів вистачає. Втім, комісія прийняла рекомендацію — закладам освіти утриматись від стимулюючих виплат, тобто премій. 

Коментарі (1):

  1. Краще б про повернення коштів за рецепти подумали

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *