Переможницю радіодиктанту з Волині вітали усією школою. ВІДЕО

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Переможницю радіодиктанту з Волині вітали усією школою. ВІДЕО
image
Назар Тарадюк / 28.12.2022 / 0 Коментарів

Вчителька із села Комарове Ковельського району Галина Шура другий рік поспіль серед переможців Всеукраїнського радіодиктанту Національної єдності. До цього педагогиня на відмінно написала диктант у 2017-му році.

Про це пише Суспільне.

Галина Шура цього року увійшла в п'ятірку українців, які написали диктант з однією помилкою. З перемогою жінку вітали усією школою.

Своєю учителькою і її здобутками пишається, каже однофамілець Галини Серапіонівни, учень Іван Шура. "Я був вражений і того, і цього року", – розповів школяр.

Зі слів директорки школи Валентини Осійчук, переможницею радіодиктанту пишається увесь колектив та батьки учнів.

Галина Шура каже: текст авторства Ірини Цілик "Твій дім" про втрачені українцями через війну оселі, її вразив: "Цей текст щемливий і коли писала, то наверталися сльози. Перший раз я почула слово креденс...у нас на Волині просто говорять "сервант" чи "буфет".

Єдина помилка, якої припустилася вчителька, – пунктуаційна. Попри це, каже жінка, не засмутилася, адже помилки – це досвід і стимул вдосконалюватися.



Село Комарове, де живе Галина Шура, неподалік кордону з Білоруссю. Коли почалася повномасштабна війна, жінка з сім'єю вирішила не виїздити. Каже: бореться на освітньому фронті. Учнів навчає любити рідну мову і йти до мети.

"Я вчу учнів, що ви своїми оцінками вбиваєте ворогів. Ми вчимося і будемо доводити ворогу, що ми розумний і миролюбивий народ", – додає педагогиня.

Торік, каже Галина Шура, єдина в Україні написала диктант бездоганно, а 2017-го зробила в тексті одну помилку. Говорить: радіодиктанти писатиме й надалі, а секрет грамотності у тому, що багато читає.

Нагадаємо, вчителька із села Комарове Ковельського району Галина Шура цьогоріч увосьме брала участь у Всеукраїнському радіодиктанті Національної єдності.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *