Перша леді та ще троє українок отримали відзнаку від інституту жінок у США

  • Головна
  • НОВИНИ
  • Перша леді та ще троє українок отримали відзнаку від інституту жінок у США
image
Назар Тарадюк / 06.12.2022 / 0 Коментарів

Перша леді України Олена Зеленська та ще троє українок стали цьогорічними лауреатками премії The Hillary Rodham Clinton Awards, яку щороку вручає Джорджтаунський інститут жінок, миру та безпеки.

Про це повідомляє Офіс президента.

Нагороду вручають за виняткове лідерство у визнанні важливої ролі жінок у створенні більш мирного та безпечного світу. Колишня держсекретарка США Гілларі Клінтон у режимі онлайн вручила нагороду першій леді України.

Організатори премії зазначили, що цьогоріч відзначають хоробрість українок, які проводять миротворчу та гуманітарну роботу.

Крім Зеленської, відзнака стосується:

  • Катерини Левченко – урядової уповноваженої з питань гендерної політики;
  • Олександри Матвійчук – правозахисниці та очільниці «Центру громадянських свобод», який отримав Нобелівську премію миру-2022;
  • Наталії Карбовської – співзасновниці й директорки зі стратегічного розвитку Українського жіночого фонду.

Відзнаку також отримала Софі, графиня Вессекська: за багаторічну підтримку гендерної рівності та лідерство в боротьбі проти сексуального насильства під час конфліктів у всьому світі, включно з Україною.

Джорджтаунський інститут жінок, миру та безпеки (GIWPS) вивчає й висвітлює роль і досвід жінок у сфері миру та безпеки в усьому світі. Лауреатками ставали колишня верховна комісарка ООН з прав людини Мішель Бачелет, лауреатка Нобелівської премії миру Надія Мурад та інші.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *