«П'яне водіння» у комендантську: у Ковелі суд виправдав депутата

  • Головна
  • НОВИНИ
  • «П'яне водіння» у комендантську: у Ковелі суд виправдав депутата
image
Назар Тарадюк / 04.06.2024 / 0 Коментарів

За п’яне керування автомобілем під час комендантської години депутат Ковельської міськради Руслан Александрук не поніс ніякого покарання.

Про це йдеться у постанові Ковельського міськрайонного суду від 31 травня, - пише видання «Ковель media».

Згідно з матеріалами справи, яка надійшла від патрульної поліції, 8 листопада 2023 року о 00:01 на вулиці Сагайдачного він керував автомобілем марки «Renault Duster», перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння.

Справа була зареєстрована у суді 13 листопада. Розгляд призначався 6 разів, але через неявку депутата-правопорушника слухання відкладалося і відбулося лише 31 травня, тобто через пів року після пригоди.

У постанові суду чомусь не вказано, який вміст алкоголю в крові був у водія.

"Александрук Р.М., згідно наданих ним документів, виконував невідкладне завдання, пов’язане з обороною. За обставин, що склалися, Александрук Р.М. змушений був сісти за кермо. Александрук Р.М. не мав значного ступеня сп’яніння, як видно з відеозапису, вів себе адекватно, його здатність належно керувати автомобілем була збережена.

У зв’язку з викладеним, шкода, завдана діями Александрука Р.М. є менш значною, ніж відвернена шкода.

Александрук Р.М. надав достатньо документів для того, щоб переконатися в його добросовісності, він безкоштовно взяв на себе волонтерські обов’язки, використовує для цієї діяльності права водія і позбавити його цих прав означатиме позбавити суспільство активного помічника, здатного допомагати у скрутний момент", – йдеться у постанові.

Суддя Сергій Панасюк постановив закрити справу щодо правопорушника про притягнення його до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП, «оскільки дії вчинені ним в стані крайньої необхідності».

До речі, в останній декларації про майно та доходи депутата міськради від Аграрної партії Руслана Александрука автомобіль «Renault Duster» не значиться. Цікаво, що у цій декларації він вказав посаду та місце роботи: начальник станції виробничого структурного підрозділу «Рівненська дирекція залізничних перевезень» АТ «Укрзалізниця», однак заробітна плата була отримана ним за основним місцем роботи у ТОВ «Ковельська реалізаційна база хлібопродуктів» (посада не вказана). Як відомо, засновником та кінцевим бенефіціарним власником цієї фірми є депутат Волинської обласної ради від Аграрної партії Іван Смітюх.

Коментарів немає

Залишити коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована. Обов’язкові поля позначені *